Op zoek naar de beste webhosting in Nijmegen voor uw bedrijf? We krijgen van klanten regelmatig de vraag waar ze op moeten letten om een goede keuze te maken. Ze zijn op zoek naar webhosting voor hun website en/of applicatie, maar zien door de bomen helaas het bos niet meer. Daar helpen we u graag bij, door aan te geven welke elementen er belangrijk zijn bij een vergelijking. En in welke volgorde, om u niet te laten verleiden tot bijvoorbeeld goedkope hosting die uiteindelijk niet aan de wensen voldoet.

Webhosting is essentieel voor uw website, eventueel intranet en andere applicaties waar u met uw bedrijf gebruik van wilt maken. De hosting garandeert de beschikbaarheid daarvan, zowel voor u als voor alle medewerkers. Tenminste, als u daarvoor gebruik maakt van een specialist in Nederland. Wij doen dat voor tal van klanten in Nijmegen en omgeving, die we van dienst zijn met zowel de webhosting als een aantal aanvullende ICT diensten. 

Beste hosting vergelijken: 3 tips

De beste hosting vergelijken en benieuwd waar u zakelijk op dient te letten? We zetten het aan de hand van 3 handige tips graag voor u op een rij:

  • Opslag en dataverkeer
  • Ervaringen van anderen
  • Prijs per maand

Opslag en dataverkeer

Heel belangrijk binnen de webhosting zijn de beschikbare opslagruimte en het dataverkeer dat de website of applicatie mag verbruiken.

De opslag staat voor de ruimte op de server, die u heeft om bestanden op te slaan. Alles wat u online wilt presenteren bestaat uit bestanden. Het gaat om de bestanden voor de website zelf (bijvoorbeeld PHP-bestanden met code), net als om eventuele afbeeldingen en/of video’s die u uw bezoekers wilt aanbieden. Naarmate de website groter is neemt de benodigde opslagruimte toe, vooral als u wilt werken met bijvoorbeeld mooie grote foto’s van de projecten die u recent heeft afgerond. 

Tip: voldoende opslagruimte afnemen? Ga voor minimaal 10GB voor zakelijk gebruik, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Daarnaast is het toegestane dataverkeer belangrijk. Alle bestanden die bezoekers van de website of gebruikers van de applicatie oproepen gelden als dataverkeer. Ze worden van de server verstuurd naar de gebruiker, die er op die manier naar kan kijken. Het gaat dan om afbeeldingen en video’s, net als om bijlagen, andere documenten en de code voor de website of de applicatie. Naarmate het aantal bezoekers of gebruikers toeneemt loopt ook het dataverkeer snel op.

Tip: geen zorgen maken over het dataverkeer? Kies webhosting in Nederland met onbeperkt dataverkeer. Op die manier is de website altijd beschikbaar, ook na een piek in datagebruik vanwege een groot aantal bezoekers. 

Ervaringen van anderen

Minstens zo belangrijk om de beste webhosting te kiezen zijn de ervaringen van anderen. Hoe ervaren zij de snelheid van de website, de mogelijkheden om het abonnement aan te passen en bijvoorbeeld de hulp op het moment dat er een storing plaatsvindt? Het zijn belangrijke ervaringen, waar u aan de hand van reviews meer over kunt lezen. Probeer op die manier te ontdekken of er goede support beschikbaar is, zodat u er niet alleen voor staat als het een keer mis gaat.

Onder de streep zijn de ervaringen met de beste hosting belangrijker dan een lage prijs en voldoende opslagruimte. Het aanbod is immers pas interessant op het moment dat u er op een fijne manier gebruik van kunt maken, zonder zorgen of lastig contact.

Tip: zelf ervaren hoe de support is? Stuur ons of een andere aanbieder van de beste webhosting een paar vragen via e-mail of neem eens telefonisch contact op. Het is de beste manier om zelf te ervaren of er iemand voor u klaarstaat op het moment dat dit een keer nodig is. 

Prijs per maand

Tenslotte is het pas interessant om de prijs per maand te bekijken. Webhosting in Nederland is beschikbaar voor heel uiteenlopende tarieven. U kunt abonnementen afsluiten voor een paar euro per maand, net als voor enkele tientjes per maand. Vaak gaat dit samen met de hoeveelheid opslagruimte en het dataverkeer dat er beschikbaar is. Toch zijn er ook buiten die factoren om soms grote verschillen te vinden.

Ga altijd uit van voldoende opslagruimte en dataverkeer, in combinatie met een goede support en uitstekende ervaringen van anderen. Maak op die manier een selectie van een paar aanbieders van webhosting in Nederland, of zoals in ons geval specifiek voor bedrijven in Nijmegen en omgeving. Kijk daarna pas naar de prijs. U maakt op die manier een keuze uit bedrijven die voldoen aan uw wensen, waardoor de kwaliteit in ieder geval niet tegen zal vallen. Andersom voorkomt u dat u een goedkoop abonnement afsluit, maar dat de werking daarvan in de praktijk helaas niet zo is als u hoe die had verwacht.

Beste webhosting in Nijmegen

Gebruik maken van de beste webhosting in Nijmegen en daarvoor benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Daar vertellen we u graag meer over, net als over de specifieke mogelijkheden voor uw website, intranet of applicatie. We denken met u mee over de benodigde opslag en het dataverkeer, zodat u daarmee een uitstekende keuze maakt. Op die manier betaalt u nooit te veel, maar kunt u wel vertrouwen op de beste service en een betrokken houding door ervaren specialisten op het gebied van ICT.

Wilt u gebruik maken van de beste webhosting in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.