Cloud 2 Cloud Backup is onmisbaar bij Office 365 en OneDrive. Hoe dat komt? Ondanks alle mogelijkheden die deze softwarepakketten bieden maakt een goede backup daar helaas geen onderdeel vanuit. Ze helpen u werken vanuit de cloud, al lijkt dat op het eerste gezicht veiliger dan het is. In technische zin is er geen sprake van bijvoorbeeld een onbeperkte retentieperiode. En zegt u dat weinig? We leggen u graag uit waarom Cloud 2 Cloud Backup een betere oplossing is om uw bestanden veilig op te slaan.

Let op: zelfs Microsoft en Veeam geven zelf aan dat het belangrijk is om een backup-oplossing te kiezen, in combinatie met Office 365 en OneDrive. Wij bieden oplossingen voor bijvoorbeeld Exchange en SharePoint, om daar binnen de organisatie op een veilige manier gebruik van te maken.

Microsoft stelt dat de verantwoordelijkheden verdeeld zijn. De softwareleverancier zorgt ervoor dat de services op infrastructuur-niveau beschikbaar zijn. Het is vervolgens onze of uw taak om de data toegankelijk te houden door die netjes te bewaren. Microsoft is de dataverwerker, terwijl u de data-eigenaar bent. Samen met onze hulp, als ICT-dienstverlener in Nijmegen en omgeving. 

Backup of replica

‘Maar, Microsoft biedt toch opties voor een backup?’ We horen het regelmatig van klanten, al moeten we ze daarin helaas teleurstellen. Het klopt dat Microsoft gegevens opslaat in de cloud. Dat maakt het echter niet meteen een backup. In plaats daarvan is er eigenlijk sprake van een replica. 

Microsoft gebruik voor Office 365 en OneDrive een ‘mirror’. Dat betekent dat alle data die u aanmaakt of bewerkt ook op een andere locatie wordt opgeslagen. Er is nog een versie beschikbaar, om daar vanuit de cloud mee te kunnen werken. En gaat er bij u op de server iets mis? Dan is er nog een kopie beschikbaar. De software schakelt daar naadloos naar over, zodat u ook bij problemen gewoon door kunt blijven werken.

Toch is dit niet hetzelfde als een Cloud 2 Cloud Backup. Stel dat u een bestand per ongeluk wijzigt of verwijdert. Dat gebeurt dan bij u op de server, en automatisch ook op de kopie-server. Op die manier blijft er namelijk een replica beschikbaar. Het probleem hiermee is dat een onbedoelde wijziging ook in de replica wordt doorgevoerd. Er is op die manier geen backup beschikbaar. Microsoft zorgt ervoor dat de infrastructuur werkt, maar niet dat de data nog beschikbaar is.

Microsoft Backup voor eigen gebruik

Biedt Microsoft dan helemaal geen mogelijkheden voor een backup? Die zijn er wel, dankzij 4 verschillende mogelijkheden:

  • Backup door Microsoft zelf
  • Recycle-bin
  • Retentie
  • Visioning

De backups die Microsoft maakt zijn er vooral voor eigen gebruik. Eigen gebruik door Microsoft, om in calamiteiten te kunnen gebruiken. De leverancier maakt iedere 12 uur een backup, die vervolgens 14 dagen beschikbaar is. De backup is er vooral voor Disaster Recovery, om een complete ICT-omgeving terug te kunnen zetten. Wilt u een individuele mailbox of een item uit de inbox herstellen? Dat is helaas niet zomaar mogelijk.

Tip: wilt u een restore aanvragen? Dat moet bij de support-afdeling van Microsoft, u kunt dat helaas niet zelf. Bovendien heeft u geen controle over het moment waarop de restore wordt uitgevoerd en er kunnen kosten aan verbonden zijn. 

Ook de Recycle Bins, Retentie en Visioning van Microsoft bieden helaas niet voldoende mogelijkheden. Het maakt backups, maar niet op de manier zoals u daar zelf gebruik van zou willen maken. In plaats daarvan biedt Cloud 2 Cloud Backup meer professionele mogelijkheden voor het MKB. 

Voordelen van Cloud 2 Cloud Backup

Benieuwd naar de voordelen van Cloud 2 Cloud Backup voor het MKB in Nijmegen en omgeving? We zetten er 2 voor u op een rij:

  • Onafhankelijk
  • Flexibeler

1. Onafhankelijk

Een Cloud 2 Cloud Backup is 100% onafhankelijk. U bent niet afhankelijk van Microsoft of een andere aanbieder. In plaats daarvan helpen we u graag een keuze te maken voor een organisatie die goed aansluit bij de backup die u zoekt. Concreet betekent dit dat u ook toegang tot uw data heeft als er problemen zijn bij bijvoorbeeld Microsoft. En gaat het om de corruptie van een losse file of een mailbox? Dat is goed op te lossen, zodat u voldoet aan de belangrijke wet- en regelgeving op dit gebied. 

2. Flexibeler

Wilt u bestanden gedurende een lange periode beschikbaar houden? Of wijzigen de bestanden regelmatig, waardoor dit niet nodig is? Met Cloud 2 Cloud Backup bent u een stuk beter flexibel. Dat betekent dat we de oplossing netjes af kunnen stemmen op de manier waarop u daar gebruik van wilt maken. Om de bestanden altijd beschikbaar te houden, om van specifieke bestanden regelmatig een backup te maken of voor andere instellingen die u belangrijk vindt. Wij denken met u mee over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat u daar zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft. 

Cloud 2 Cloud Backup in Nijmegen

Benieuwd naar de mogelijkheden van Cloud 2 Cloud Backup in Nijmegen? We zijn uw specialist in Online Backup en Cloud Opslag. Ideaal om zoveel mogelijk vanuit de cloud te werken en ondertussen zeker te weten dat de bestanden goed beschikbaar zijn.

Wij laten u graag zien hoe andere MKB-organisaties in Nijmegen werken en wat er voor uw bedrijf beschikbaar is. De beste manier om voortaan op iedere locatie te kunnen werken, met de belangrijke software en data die u daarbij nodig heeft. Dankzij Cloud 2 Cloud Backup, zodat technische problemen niet langer roet in het eten zullen gooien.  

Wilt u gebruik maken van Cloud 2 Cloud Back-up in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.