Computer hardware kopen in Nijmegen en omgeving, maar vindt u het lastig om een keuze te maken uit het aanbod? Dat begrijpen we, vooral als u op zoek bent naar nieuwe zakelijke PC’s. De mogelijkheden lijken eindeloos, met name binnen de standalone computers. Daarnaast kunt u gebruik maken van netwerkcomputers, waarmee het weer op een totaal andere manier werken is. We scheppen graag duidelijkheid in deze ogenschijnlijke chaos, waarover onze specialisten u natuurlijk netjes op maat kunnen adviseren.

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de verschillende PC’s en onderdelen die er te koop zijn. Eerder gaven we al een paar handige tips, om het aanbod van een computer winkel te beoordelen. Deze keer richten we ons specifiek op de zakelijke PC’s, omdat er zelfs binnen die categorie nog veel te kiezen valt. We maken het onderscheid tussen netwerkcomputers en standalone computers, waarna we die twee categorieën verder uitspreiden. Op die manier krijgt u een goed beeld van wat er beschikbaar is en wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken. 

Zakelijke PC’s: twee soorten mogelijkheden

We onderscheiden twee soorten computers, waarvan de meeste aandacht vaak uitgaat naar de tweede. Veel zakelijke klanten kijken meteen naar de standalone computers, waarmee ze de netwerkapparaten eigenlijk over het hoofd zien. Dat is jammer, vooral omdat dit invloed heeft op waar ze PC-onderdelen kopen. Dit gebeurt vaak bij aanbieders van vooral standalone producten, terwijl dat niet altijd de beste oplossing vormt. Met name binnen het MKB zijn netwerkcomputers vaak een meer voordelige keuze. Bovendien hebben de apparaten weinig onderhoud nodig, waardoor ze de perfecte oplossing kunnen bieden.

We onderscheiden dus twee soorten PC’s:

 • Netwerkcomputers
 • Standalone computers

Netwerkcomputers

Netwerkcomputers hebben kleinere afmetingen dan standalone computers en zijn vooral bedoeld voor de zakelijke markt. Het beheer vindt plaats op een centrale plaats, waardoor het werk van de systeembeheerder er makkelijker op wordt. Bovendien biedt het mogelijkheden voor veilige systemen, waarbij gebruikers niet zomaar wijzigingen kunnen aanbrengen in het systeem. Zelfs het fysieke onderhoud kan plaatsvinden vanuit één locatie, waardoor het beheer weinig voeten in de aarde heeft.

Binnen de netwerkcomputers onderscheiden we Thin Clients en Blade PC’s. De Thin Clients hebben weinig rekenkracht en bevatten weinig onderdelen. Ze maken wel gebruik van een eigen besturingssysteem. Ze zijn makkelijk te beheren, hebben een laag energieverbruik en kennen doorgaans een lange gebruiksduur.

Het alternatief is de Blade PC. Er zitten meerdere PC’s in één chassis, om ze in een racksetting te kunnen plaatsen. Het voorkomt een computer op het bureau, bijvoorbeeld om stiller (en met minder warmte) te kunnen werken. Het biedt mogelijkheden voor meer fysieke beveiliging van apparaten, omdat het niet mogelijk is om ze zomaar op te pakken en mee te nemen. 

Standalone computers

Aan de andere kant zijn er de standalone computers, die niet per sé ongeschikt zijn voor zakelijk gebruik. Sterker nog, u kunt zakelijk computer hardware kopen in Nijmegen door gebruik te maken van de verschillende modellen en uitvoeringen die er beschikbaar zijn. Met name bedrijven en bureaus die werken met grafische programma’s of administratieve werkzaamheden maken hier veel gebruik van. We onderscheiden 4 soorten standalone computers voor zakelijk gebruik:

 • Workstation
  Het workstation is geschikt voor zware rekenwerkzaamheden, bijvoorbeeld om grafisch te tekenen. Gebruikt u zakelijk software zoals AutoCAD en Photoshop? Dan is dit waarschijnlijk een interessante keuze.

Grafische bureaus maken veelal gebruik van het Mac-besturingssysteem. De MacBook en iMac gelden eigenlijk als aparte categorie, omdat er geen sprake is van het (gangbare) Microsoft-besturingssysteem. Dat heeft gevolgen voor het netwerkbeheer en de complete IT-infrastructuur, waarover we u graag meer vertellen. 

 • All-in-one
  Een alleskunner onder de zakelijke computer hardware die u kunt kopen. Tegelijkertijd is het een heel compacte oplossing, omdat alles zich in het beeldscherm bevindt. Er is geen sprake van een computer met een losse monitor, waardoor naast het display alleen de muis en een toetsenbord aanwezig zijn op het bureau.
 • PC
  Een krachtige keuze, waar bedrijven al jaren gebruik van maken. Een goede middenmotor, al is de oplossing minder goed geschikt als u vaak werkt met AutoCAD en Photoshop. De meeste PC’s leggen het dan af tegen de Workstations, die daar specifiek voor zijn ontwikkeld. 
 • Mini-PC
  Een extra compacte keuze, om op een flexibele manier gebruik van te maken. De oplossing is budgetvriendelijk en neemt nauwelijks ruimte in. Een Mini-PC heeft voldoende rekenkracht om gebruikelijke taken uit te voeren, zoals het ontvangen en versturen van e-mails of het gebruik van Office-toepassingen. 

Computer hardware kopen: wat is de beste keuze?

Wilt u computer hardware kopen voor uw bedrijf in Nijmegen en bent u benieuwd waar u dat het best kunt doen of hoe we u van dienst kunnen zijn als computer winkel voor de zakelijke markt? We zijn uw specialist in hardware en software, zoals we dat ook zijn voor een groot deel van onze klanten. Ze helpen ze nieuwe computers en software aan te schaffen en adviseren over de beschikbare oplossingen.

Wilt u specifiek een server kopen of juist een zakelijke PC? Onze specialisten hebben daar uitgebreide ervaring mee. Zij kunnen u uitstekend vertellen wat in uw geval de beste keuze is en hoe andere bedrijven in Nijmegen en omgeving daarmee werken. Op die manier weet u zeker dat de oplossing toereikend is, zonder dat u daar aan de andere kant te veel voor betaalt. Het is dé manier waarop we onze klanten graag vanuit een rol als betrokken specialist adviseren. 

Wilt u computer hardware kopen in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.