Microsoft stopt met Windows 7-ondersteuning, nadat de software zo’n 10 jaar geleden werd gelanceerd. Dat werd destijds bij de introductie al aangegeven, dus zou voor u en andere bedrijven niet als een verrassing moeten komen. Aan de andere kant begrijpen we dat u wellicht niet meteen weet wat de alternatieven zijn en hoe u op een soepele manier kunt overstappen naar nieuwe hardware en/of software.

Dat de ondersteuning van Microsoft Windows 7 stopt heeft grote gevolgen als u gebruik maakt van deze software. Het bedrijf biedt geen technische ondersteuning meer. Dat valt nog te ondervangen met de expertise van onze specialisten in Nijmegen. Veel vervelender is het dat er ook geen software-updates meer worden uitgebracht voor dit pakket. Microsoft zal geen updates meer uitbrengen om de beveiliging op peil te houden, waardoor Windows 7 zakelijk eigenlijk onbruikbaar wordt. 

Einde ondersteuning Windows 7

Windows 7 werd op 22 oktober 2009 geïntroduceerd. Het was op dat moment de nieuwste software van het bedrijf, met onder andere interessante mogelijkheden voor bedrijven. We hebben diverse bedrijven in Nijmegen geholpen met de overstap naar dit pakket, om er op hun systemen gebruik van te maken.

Dat is 10 jaar lang uitstekend gegaan, maar die periode komt nu ten einde. Microsoft gaf bij de introductie al aan om 10 jaar lang ondersteuning te gaan bieden. Het einde daarvan breekt nu aan. Microsoft gaat nog tot 14 januari 2020 door met de technische ondersteuning, maar zal er daarna mee ophouden.

Wat betekent dit in de praktijk? Indien u zakelijk gebruik maakt van Windows 7 is het belangrijk om voor januari 2020 over te stappen naar een nieuw pakket. Daarmee voorkomt u dat er geen technische ondersteuning meer beschikbaar is en u geen (beveiligings)updates meer kunt downloaden. Wij helpen u in plaats daarvan graag over te stappen naar een meer moderne versie van de software.

Geen technische ondersteuning en software-updates meer

Microsoft raadt alle bedrijven aan om voor januari 2020 over te stappen naar een nieuwe versie van de software. Daarmee voorkomt u twee belangrijke problemen:

 • Geen technische ondersteuning
  We zijn graag uw specialist in hardware en software in Nijmegen en omgeving. Dat neemt niet weg dat we in sommige gevallen moeten terugvallen op de ondersteuning door Microsoft. We hebben een uitstekende relatie met het bedrijf, waardoor we u in alle gevallen uitstekend kunnen helpen met eventuele problemen. Zodra onze specialisten er technisch ook niet meer uitkomen nemen we contact voor u op met Microsoft. Zij leggen uit wat er aan de hand is of ontwikkelen een oplossing. Dat biedt het bedrijf vanaf 14 januari 2020 niet meer aan voor Windows 7, waardoor het belangrijk is om voor die tijd over te stappen. 
 • Geen software-updates
  Nog belangrijker zijn de software-updates door Microsoft, bijvoorbeeld om lekken in de beveiliging te dichten. Hackers en andere kwaadwillenden zoeken doorlopend naar mogelijkheden om de systemen binnen te dringen. Software-updates houden het pakket up-to-date, zodat we uw bedrijf goed kunnen beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Vanaf 14 januari 2020 zal Microsoft geen updates voor Windows 7 meer uitbrengen. Vanaf dat moment wordt het pakket bijzonder kwetsbaar, waardoor het verstandig is om daar als bedrijf geen gebruik meer van te maken. 

Voor januari 2020 overstappen

Voorkomen dat de technische ondersteuning ophoudt en er geen software-updates meer beschikbaar zijn? Dan is het belangrijk om voor januari 2020 over te stappen naar een meer actuele versie van de Microsoft-software.

We hielpen al veel bedrijven in Nijmegen en omgeving een nieuwe keuze te maken, bijvoorbeeld voor Windows 10. Op die manier kunt u weer jaren vooruit, zowel met de technische ondersteuning als dankzij de software-updates die er beschikbaar zijn en komen. 

Vindt u het lastig om in kaart te brengen waar u nog gebruik maakt van Windows 7 en hoe u dat kunt aanpassen? Wij gaan stapsgewijs aan de slag, waarmee we ervoor zorgen dat u zonder problemen de overstap kunt maken:

 • Inventariseren
  We inventariseren welke software u op dit moment gebruikt en op welke apparaten u dat doet. We brengen duidelijk in kaart of u Windows 7 gebruikt, zodat u goed weet of het belangrijk is om over te stappen naar een alternatief. 
 • Analyseren
  Van de apparaten die Windows 7 gebruiken analyseren we hoe u dat doet en of het belangrijk is om de overstap te maken. Bovendien maken we een plan voor de overstap, waarmee we er bijvoorbeeld voor zorgen dat dit zonder problemen mogelijk is. 
 • Keuze maken
  We zetten de alternatieven op een rij, waarmee u ervoor zorgt dat u weer technische ondersteuning kunt ontvangen en software-updates kunt gebruiken. Een goede mogelijkheid is Windows 10, al kunnen we ook andere alternatieven aanbieden. 
 • Implementeren
  Een keuze gemaakt, bijvoorbeeld voor Windows 10? We helpen dit te implementeren, zodat u daar zakelijk gebruik van kunt maken. Bovendien kunnen we uw medewerkers trainen en zorgen we ervoor dat de systemen weer werken zoals u dat gewend bent. 

Werkstation met Windows 10

Gebruikt u op dit moment nog Windows 7 en wilt u voordat de ondersteuning stopt de overstap maken? Het is verstandig om hier nog dit jaar mee aan de slag te gaan. Op die manier hebben we voldoende tijd om te inventariseren, analyseren en een keuze te maken. Bovendien hebben we voldoende mogelijkheden om het nieuwe systeem vakkundig te implementeren.

In Nijmegen of omgeving overstappen naar Windows 10 en benieuwd wat u daarvoor nodig heeft? We helpen u nieuwe werkstations te bestellen of gaan voor u na of het voldoende is om alleen de software te vernieuwen. Op die manier begeleiden we u graag bij de overstap, om te voorkomen dat Windows 7 straks leidt tot een kwetsbaar systeem met het gevaar van succesvolle aanvallen van buitenaf. 

Wilt u gebruik maken van Windows 10 in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.