Anno 2024 is een betrouwbaar zakelijk internet van groot belang voor bedrijven. Bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, het onderhouden van klantenrelaties of het bevorderen van interne communicatie. Een stabiele en snelle internetverbinding vormt de backbone van een succesvolle onderneming.

Spete.nl erkent deze uitdaging en positioneert zich als uw toegewijde partner in zakelijke internetoplossingen. Met zakelijk glasvezel internet bieden wij in Nijmegen en omstreken superieure en betrouwbare backup internetdiensten. Onze oplossing ‘glasvezel internet zakelijk’ biedt optioneel een veiligheidsnet voor uw onderneming in de vorm van backup internet, waarbij een secundaire netwerkverbinding naadloos inspringt bij uitval van de primaire verbinding. Hierdoor kunnen uw bedrijfsactiviteiten voortgezet kunnen worden zonder onderbreking, zelfs in het geval van internetproblemen.

24/7 beheer met proactieve monitoring voor zakelijk internet

Een van de belangrijkste voordelen van een zakelijke internetverbinding is het 24/7 beheer met proactieve monitoring. Dit betekent dat uw internetverbinding constant wordt gecontroleerd op eventuele storingen of problemen. Als er iets mis is, zullen wij u onmiddellijk op de hoogte brengen en actie ondernemen om het probleem op te lossen. Dit zorgt ervoor dat u altijd kunt rekenen op een stabiele en betrouwbare internetverbinding.

Gegarandeerde gesprekskwaliteit voor VoIP-telefonie

Een fijn aspect aan een zakelijke internetverbinding is de mogelijkheid om Voice EVC’s en VLAN’s te gebruiken voor gegarandeerde gesprekskwaliteit voor zakelijke VoIP-telefonie. Met traditionele telefoonsystemen kunnen gesprekken worden verstoord door slechte verbindingen en vertragingen. Met een zakelijke backup internetverbinding bent u ervan verzekerd dat uw telefoongesprekken van hoge kwaliteit zijn en dat er geen onderbrekingen zullen zijn.

Next Business Day SLA

Verder bieden wij snelle service met een Next Business Day Service Level Agreement (SLA). Dit houdt in dat wanneer u problemen ondervindt met uw verbinding, wij u binnen één werkdag een werkbare oplossing bieden. Dit minimaliseert de downtime van uw bedrijfsactiviteiten en zorgt ervoor dat uw productiviteit niet wordt beïnvloed door een trage of niet-functionerende internetverbinding. Bovendien kunt u met onze backup internet kiezen om te upgraden naar een 24x7x4 SLA, wat nog snellere service garandeert.

Verschillende opties voor backup- en zakelijk internet

Niets is zo frustrerend als een internetstoring op het meest cruciale moment. Denk eens aan die belangrijke zakelijke videoconferentie die plotseling wordt onderbroken door een uitval van de primaire internetverbinding. Dit soort storingen kan grote schade toebrengen aan de productiviteit en reputatie. Wij werken met de volgende technologieën voor backup en zakelijk internet via koperkabels in de grond:

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is een veelvoorkomende internet optie voor bedrijven. Het maakt gebruik van traditionele telefoonlijnen om gegevens te verzenden en ontvangen. Hoewel ADSL een redelijk betrouwbare verbinding kan bieden, heeft het vaak te maken met beperkte bandbreedte en snelheid.

VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) is een variant van ADSL die hogere uploadsnelheden en downloadsnelheden biedt. Deze verbetering wordt bereikt door het efficiënter benutten van de bestaande koperdraden.

Glasvezel is een geavanceerde technologie die ultrasnelle internetverbindingen biedt. In tegenstelling tot ADSL en VDSL, maakt glasvezel gebruik van dunne glasdraden om gegevens te verzenden via lichtsignalen. Dit resulteert in supersnelle uploadsnelheden en downloadsnelheden, waardoor bedrijven snel en efficiënt kunnen werken.

4G backup internet

4G is een draadloze breedband technologie die mobiele internettoegang biedt. Het is snel, betrouwbaar en vrijwel overal in Nederland beschikbaar. Op deze manier hebben bedrijven altijd en overal toegang tot het internet. Voor bedrijven is 4G vooral interessant als backup-optie voor hun hoofdverbinding. Bij eventuele uitval van de vaste internetverbinding kan 4G worden ingeschakeld om downtime te minimaliseren en bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Waarom backup internet?

Het hebben van een backup internetverbinding is cruciaal voor bedrijfscontinuïteit. In het geval van een storing bij de primaire internetverbinding, zorgt de backup internetverbinding ervoor dat uw bedrijf kan blijven werken en de downtime tot een minimum beperkt blijft. Een veel gebruikte backup-oplossing is 4G-internet. Als de primaire internetverbinding uitvalt, schakelt het systeem automatisch over naar het 4G-netwerk, waardoor medewerkers kunnen blijven werken zonder onderbreking.

Een andere optie is het hebben van een backup internetverbinding via een andere zakelijke internetaansluiting. Dit zorgt voor extra betrouwbaarheid, omdat een storing bij één aansluitpunt geen invloed heeft op de internettoegang van uw bedrijf. Het biedt een extra laag bescherming tegen onverwachte uitval van internetverbindingen.

Het is geen geheim dat internet storingen aanzienlijke schade kunnen toebrengen aan bedrijven. Door een backup-optie zoals 4G te hebben, kunt u vertrouwen op een alternatieve internetverbinding tijdens onverwachte storingen. Dit zorgt ervoor dat cruciale bedrijfsprocessen kunnen doorgaan, zelfs in tijden van uitval.

Downtime door een internetstoring kan leiden tot verlies van productiviteit, gemiste kansen en ontevreden klanten. Met een backup internetverbinding kunt u downtime bij uw bedrijf minimaliseren en de continuïteit van uw activiteiten waarborgen.

Betrouwbare service

We werken met gerenommeerde netwerken om ervoor te zorgen dat we de hoogste kwaliteit internetverbindingen kunnen leveren aan onze klanten. Ongeacht welke optie u kiest, kunt u erop vertrouwen dat u een stabiele en snelle verbinding krijgt.

En mocht er onverhoopt toch een probleem optreden, dan staat onze kundige en betrokken helpdesk altijd voor u klaar. Onze deskundige medewerkers zullen ervoor zorgen dat eventuele problemen snel worden opgelost, zodat u weer snel kunt doorgaan met uw werkzaamheden. Met onze proactieve 24/7 monitor service, kunt u genieten van gegarandeerde kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere ICT-diensten. Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf? Of heeft u nog een vraag over één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, ook als u nog geen klant bij ons bent. We bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Interesse in internet via Spete ICT Diensten?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 024 – 844 01 00 of stuur ons een e-mail via onderstaand contactformulier.