Gebruik maken van de beste cloud opslag in Nijmegen en omgeving? Met een paar handige tips maakt u zakelijk een goede keuze. We leggen u graag uit wat cloud opslag is en hoe u gebruik kunt maken van online back-up. Daarnaast helpen we u graag te beoordelen waar een contract voor u aan moet voldoen en hoe u een waardevolle overeenkomst sluit.

We kunnen niet meer zonder de cloud, vooral zakelijk zijn er allerlei handige toepassingen. U kunt zowel thuis, onderweg, bij de klant op locatie als natuurlijk op kantoor werken met alle bestanden en software die u nodig heeft. Alle data is altijd en overal beschikbaar, terwijl u gebruik maakt van een goed beveiligde verbinding. De cloud biedt zakelijk enorme voordelen, al is het aan de andere kant belangrijk om goed te letten op een paar specifieke eigenschappen. Die zetten we voor u op een rij, zodat u de juiste keuze maakt om gebruik te maken van de beste cloud opslag.

Tips voor de beste cloud opslag

Aan de slag met cloud opslag voor zakelijk gebruik in Nijmegen of omgeving? We zetten een paar handige tips voor u op een rij:

  • Opslag en bescherming van persoonsgegevens
  • Schriftelijke overeenkomst voor cloud opslag
  • Locatie en de export van data

Opslag en bescherming van persoonsgegevens

Rondom de zakelijke cloud opslag is het belangrijk om goed na te denken over de opslag en bescherming van persoonsgegevens. Leveranciers van clouddiensten verwerken persoonsgegevens van klanten. Stel dat u werkt met Office 365, dat staat de data niet meer op de harde schijven binnen uw bedrijf. In plaats daarvan gebruikt u de servers van Microsoft. Dat is makkelijk om mee te werken, maar betekent ook dat Microsoft die gegevens op de juiste manier moet beschermen.

De kans is groot dat de data (ook) bestaat uit persoonsgegevens. U heeft te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij vertellen u graag meer over de manier waarop er goed wordt omgegaan met de persoonsgegevens, als u besluit gebruik te maken van de beste cloud opslag die we kunnen aanbieden. 

Schriftelijke overeenkomst voor cloud opslag

Zodra u de cloud opslag zakelijk gebruikt is het belangrijk om te werken op basis van een schriftelijke overeenkomst. De leverancier van uw clouddienst heeft toegang tot de data die u op de server opslaat. Daarmee is de leverancier ineens een ‘verwerker’ van die data geworden, zelfs als er in de praktijk niets mee gebeurt.

U bent op basis van de AVG verplicht om een verwerkersovereenkomst te sluiten, iets waar we u natuurlijk netjes bij kunnen ondersteunen. We leggen u graag uit wat dit inhoudt en hoe u daar gebruik van kunt maken. We hebben daar veel ervaring mee bij andere klanten, zodat we u een voorbeeld kunnen aanleveren waar u makkelijk mee uit de voeten kunt.

In de verwerkersovereenkomst voor cloud opslag komen een aantal belangrijke zaken aan de orde. Het gaat in eerste instantie om de beveiliging van de data. Het is belangrijk dat de data op een goede manier beveiligd wordt, zodat anderen daar niet zomaar toegang toe hebben. Bovendien is het belangrijk om afspraken te maken over de geheimhouding, het inschakelen van derden en de locatie van de servers. Met aandacht voor deze punten voorkomt u dat er op termijn problemen kunnen ontstaan. Wij zorgen ervoor dat u veilig gebruik kunt maken van de beste cloud opslag, zodat u daar zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft. 

Locatie en de export van data

De privacywetgeving kent een aantal strenge eisen, vooral als de data wordt doorgegeven naar een locatie buiten de Europese Unie. Daar is waarschijnlijk sprake van als u gebruik maakt van Office 365 en als er sprake is van persoonsgegevens.

U dient bij de leverancier te informeren wat de locatie is van de servers, zodat u de juiste maatregelen kunt treffen om te voldoen aan de wetgeving. Het betekent in de praktijk dat u goed moet weten waar de server staan en onder welk recht die vallen.

Met name in de Verenigde Staten zit de wetgeving op een andere manier in elkaar dan hier bij ons in Europa. Dat is belangrijke informatie als u gebruik wilt maken van cloud opslag, voor zakelijke toepassingen. Wij hebben veel ervaring met de opslag van data op servers, zowel in Nederland en in de rest van Europa als bijvoorbeeld in Amerika. We kunnen u daardoor goed aangeven waar u rekening mee dient te houden en wat de gevolgen zijn van de locatie en export van uw data. Op die manier zorgen we er graag voor dat u netjes aan de wet- en regelgeving voldoet of voorkomen we belangrijke problemen die er kunnen ontstaan. 

Specialist voor de beste cloud opslag in Nijmegen

We hebben veel ervaring met online back-up, zowel op servers hier in Nederland als daar buiten. We vertellen u graag meer over de oplossingen die er beschikbaar zijn, zodat u daar op een professionele manier mee uit de voeten kunt. Dat geldt voor de beste cloud opslag in Nijmegen en omgeving, net als voor de professionele pakketten waar veel grote en kleine organisaties mee werken. We hebben dagelijks te maken met cloud computing en de data die daarbij hoort, waardoor we hier in de loop der jaren veel ervaring mee hebben opgedaan. 

Tip: benieuwd hoe u nu misschien al gebruik maakt van de cloud of hoe dat slimmer kan? Weinig organisaties maken al optimaal gebruik van de cloud. Er liggen allerlei mogelijkheden om uw kantoor overal mee naartoe te nemen. Inclusief goede beveiliging van de persoonsgegevens en andere data, net als met aandacht voor de manier waarop u graag onderneemt. Wij leggen u er graag over uit of kunnen voorbeelden laten zien van de wijze waarop we voor andere bedrijven werken. 

Wilt u de beste cloud opslag in Nijmegen en omgeving gebruiken of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.