Werken aan duurzame ICT-oplossingen voor uw bedrijf in Nijmegen of omgeving? ICT, duurzaamheid en het milieu gaan goed samen, als u daar maar voldoende aandacht voor heeft.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) rapporteert jaarlijks vanuit het MJA3-convenant over de ontwikkeling van het energieverbruik in de ICT-sector. Het is een belangrijke graadmeter voor duurzaamheid. Ook de inzameling van ICT-afval speelt een belangrijke rol, net als de ontkoppeling van energie en dataverkeer. We denken als ICT-consultant vanuit Nijmegen graag met u mee over de mogelijkheden. 

Duurzame ICT-bedrijven: mogelijkheden tot besparen

Benieuwd hoe we behoren tot de duurzame ICT-bedrijven en hoe we ook u daarbij kunnen helpen? Wij kennen de mogelijkheden om het energieverbruik te beperken en hebben veel aandacht voor het ICT-afval dat we produceren.

In de sector is er steeds meer informatie beschikbaar over de mate waarin het afval in de branche duurzaam wordt ingezameld, bijvoorbeeld om dat goed te kunnen scheiden en te laten recyclen. Het vermindert de impact op het milieu, zonder dat de toepassingen minder innovatief of vooruitstrevend hoeven te worden. 

Duurzame ontwikkelingen: inspireren en aanpakken

We houden de duurzame ontwikkelingen voor ICT goed in de gaten. We proberen u en onze andere klanten daarmee te inspireren en weten bovendien hoe we meteen kunnen aanpakken. Dat doen we bijvoorbeeld met de ontkoppeling van energie en dataverkeer. Het betekent dat het dataverkeer mag groeien, maar alleen op het moment dat de energiebehoefte daarmee niet evenredig toeneemt.

Wij werken met onze duurzame ICT-oplossingen toe naar een situatie waarin we met hetzelfde of minder energieverbruik en ICT-afval toch stappen voorwaarts kunnen blijven zetten. Op die manier gaan een schoner milieu en slimme ICT-innovaties hand-in-hand, zodat ook toekomstige generaties daarop kunnen blijven vertrouwen. 

Specialist in duurzame ICT-oplossingen in Nijmegen

Benieuwd naar onze duurzame ICT-oplossingen en hoe we duurzaamheid verwerken in de diensten die we leveren? We hebben veel aandacht voor het energieverbruik, de ontkoppeling met dataverkeer en natuurlijk de inzameling van ICT-afval. Op die manier beperken we afvalstromen, dragen we bij aan goede recycling en zorgen we er aan de andere kant voor dat het energieverbruik niet onnodig hoog oploopt. We leggen u er graag over uit, net als over specifieke toepassingen die voor uw organisatie goed geschikt zijn. 

Wilt u de beste duurzame ICT oplossingen in Nijmegen en omgeving gebruiken of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.