P. de Bruijn Wijnkopers Anno 1772 b.v. in Nijmegen is de oudste zelfstandige wijnkoper van Nederland. In de zevende generatie zwaait Eric de Bruijn nu de scepter in het familiebedrijf. Als hofleverancier belevert men niet alleen het Koningshuis met exclusieve Franse wijnen, maar ook de horeca (nagenoeg alle sterrenrestaurants), detaillisten, bedrijven, instellingen en particulieren. “Nog niet zo lang geleden hielden we in ‘het grote boek’ onze administratie op de traditionele manier handgeschreven bij”, glimlacht Eric de Bruijn.

“We hebben de afgelopen jaren echter fors geïnvesteerd in ICT en werken met de meest geavanceerde software voor in- en verkoop, voorraadbeheer, marketing en accijnsadministratie. Ook in onze traditionele branche neemt het internet een grote vlucht. Wij zijn dan ook aangewezen op een feilloos werkend e-mailverkeer en een gesmeerde webshop-afhandeling. Wijn in- en verkopen is onze core business, ICT is het specialisme van Spete.

We werken hier met zogeheten ‘thin clients’, werkplekken die gebruik maken van een ‘terminalserver’ een krachtige centraal opgestelde server waar meerdere personen gelijktijdig op kunnen werken. Spete is hierbij een uitstekende partner en een kei in het ontzorgen. Onze systemen worden 24/7 gemonitord en in de weekends of avonduren bijgewerkt, zodat we hiervan overdag geen last hebben. Ze zitten dichtbij en zijn stand-by om een eventuele storing snel en doeltreffend op te lossen. Korte lijnen, geen wollige verhalen, maar helder en transparant. Een prima samenwerking, goede wijn behoeft geen krans”, sluit Eric de Bruijn vinologisch af.

Eric de Bruijn, directeur de Bruijn Wijnkopers