ICT oplossingen gezocht die werken? Aan de hand van 5 voorwaarden maakt u de kans op succes een stuk groter. Zodat bestaande systemen de nieuwe oplossingen niet in de weg zitten en u zich alleen richt op wat tot de core-business behoort.

Wij helpen u eindgebruikers te betrekken bij oplossingen, sturen aan op een langdurige samenwerking en begrijpen de branche waarin u actief bent. We zijn met onze diensten door de jaren heen niet voor niets uitgegroeid tot de specialist in ICT solutions in Nijmegen en omstreken. 

Voorwaarden voor succesvolle ICT oplossingen

Hanteer deze voorwaarden voor succesvolle ICT oplossingen:

  • Breng bestaande systemen in kaart
  • Besteed uit wat buiten de core-business valt
  • Betrek eindgebruikers bij de oplossingen
  • Stuur aan op langdurige samenwerking
  • Kies een partij die uw branche begrijpt

Breng bestaande systemen in kaart

Werken in de cloud is voor veel organisaties één van de beste ICT solutions. Maar, zijn de bestaande systemen waarmee u werkt daarvoor goed geschikt? We brengen in kaart welke traditionele systemen u gebruikt. We spreken in onze branche van ‘legacy’, die compatibel moet zijn of die we vervangen om goed met de nieuwe systemen te kunnen werken.

Soms lukt het om uw legacy als een remote-app aan te bieden. U kunt de traditionele systemen dan blijven gebruiken, terwijl we ICT oplossingen ontwikkelen om vanuit de cloud te werken. Op die manier profiteert u van het beste van twee werelden, die hand-in-hand met elkaar gaan.  

Besteed uit wat buiten de core-business valt

Minstens zo belangrijk is het om uit te besteden wat niet tot uw core-business behoort. Bent u actief in de zorg, logistiek, de bouw of in een andere branche? U heeft specifieke kennis van uw vak en oplossingen die uw klanten uitstekend kunnen helpen. Wellicht heeft u enige ervaring met ICT solutions uit het verleden, maar weet u ook alles van state-of-the-art oplossingen die veel recenter werden ontwikkeld?

Het is voor de meeste bedrijven verstandig om ICT die niet tot hun core-business bestaat uit te besteden. Wij nemen de taken en oplossingen van u over waarvoor u de expertise mist of waar u weinig tot geen ervaring mee heeft. Op die manier zijn we van grote toegevoegde waarde, terwijl u zich kunt richten op waar u wel alles van weet.

Denk bijvoorbeeld aan nieuwe cloud-oplossingen, waarmee uw organisatie een stuk slimmer en flexibeler wordt. Dit vraagt om specifieke expertise en diepgaande kennis van de beschikbare systemen. Wij kennen de belangrijke hard- en software, zodat u zich daarin niet hoeft te verdiepen. Een uitstekende manier om goed gebruik te maken van ICT solutions die we ook toepassen voor andere succesvolle bedrijven in Nijmegen en omgeving. 

H3Betrek eindgebruikers bij de oplossingen

ICT gaat veel mensen snel boven de pet, omdat er sprake is van oplossingen en systemen die zij niet goed begrijpen. Soms komt dat door de technische aard daarvan, maar vaak ligt het aan een gebrek aan betrokkenheid. Probeer eindgebruikers in een vroeg stadium te betrekken bij de nieuwe ontwikkelingen en oplossingen, waardoor zij er stap-voor-stap mee kunnen leren werken.

Tip: en minstens zo belangrijk, betrek eindgebruikers in de keuzes die u maakt. Zij worden ambassadeurs van nieuwe software, hardware en complete ICT oplossingen die we realiseren. Dat maakt de adaptatie een stuk makkelijker, zodat uw organisatie er naar tevredenheid mee zal werken.

Door eindgebruikers te betrekken slagen we er bovendien in om in duidelijke taal uit te leggen hoe we werken, wat we creëren en wat u daar onder de streep aan heeft. Het voorkomt dat het alleen maar gaat over technologieën en vakjargon, waardoor betrokkenen hun interesse verliezen en de oplossing niet optimaal wordt gebruikt. Tenslotte verlopen implementaties op deze manier een stuk vlotter, waardoor het makkelijker is om netjes binnen budget te blijven. Een win-win situatie, zowel voor de organisatie als voor de betrokken medewerkers die er mee gaan werken. 

Stuur aan op langdurige samenwerking

Geld kunt u maar één keer investeren, dus probeer dat op een duurzame manier te doen met oog op de (verdere) toekomst. Het is dé manier om het geld in één keer goed uit te geven, zodat u daar op de lange termijn zoveel mogelijk aan heeft. 

Dankzij een langdurige samenwerking hoeft u niet steeds de bestaande systemen in kaart te laten brengen en kennis te maken met de specialisten die voor u aan de slag gaan. Wij kennen de klanten waarvoor we werken, weten wat de uitdagingen zijn in de branche en kennen de bestaande systemen. We slagen er op die manier in om maximale toegevoegde waarde te bieden, zonder allerlei bijkomende zaken die nodig zijn om elkaar beter te leren kennen. 

Kies een partij die uw branche begrijpt

Werk samen met een specialist die de branche begrijpt en die bij voorkeur actief is in de specifieke regio waarin u zich bevindt. Dat voorkomt dat u veel tijd (en geld) moet verspillen aan het leren kennen van elkaar, met de specifieke ICT-uitdagingen waar u mee te maken heeft.

We zijn gespecialiseerd in ICT oplossingen in Nijmegen en omgeving. We kennen onze klanten en de branche waarin zij werken. Met de specifieke uitdagingen waar ze tegenaan lopen, de ontwikkelingen bij concurrenten en natuurlijk de kansen die er liggen. We ontwikkelen ICT solutions op maat en zorgen er aan de hand van de andere voorwaarden voor dat we zo goed mogelijk samenwerken. 

ICT oplossingen in Nijmegen en omgeving

Benieuwd naar de ICT oplossingen voor uw bedrijf en de manier waarop we u daarmee kunnen helpen? We zijn uw ICT consultant in Nijmegen en omgeving. We hebben veel ervaring in verschillende branches en met bedrijven die gebruik maken van diverse bestaande ICT systemen.

Wilt u meer weten of direct een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00of gebruik het online contactformulier