De kosten van systeembeheer, zijn die hun investering voor uw organisatie waard? Bedrijven die systeembeheer uitbesteden moeten bepalen welke taken ze uit handen geven en wat ze zelf doen. Om expertise en ervaring in te winnen bij ervaren ICT bedrijven of om op de kosten te besparen door andere taken zelf op te pakken.

Bedrijven die ons hun systeembeheer uitbesteden doen dat soms volledig en blijven in andere gevallen zelf een aantal taken uitvoeren. We zetten voor u op een rij wat er komt kijken bij het beheer en wat de voordelen zijn van eigen beheer of uitbesteden aan een specialist. 

Wat hoort er bij systeembeheer?

Veel van onze klanten hebben daar een goed beeld bij, maar wat hoort er precies bij systeembeheer? Het gaat bijvoorbeeld om het onderhoud en beheer van het netwerk, vaak een Local Area Network (LAN). 

Tip: geen gebruik maken van een LAN? Dankzij professionele clouddiensten zijn er meer innovatieve ICT oplossingen beschikbaar. 

Daarnaast beheren we alle apparaten en diensten die daarmee verbonden zijn. U kunt dan denken aan routers, switches, servers, computers, printers, internet- en telefoonverbindingen en firewalls. We beheren de complete ICT-infrastructuur, zodat die altijd beschikbaar is en precies zo werkt zoals u dat wenst.

Moet er een update of upgrade van de systemen of software plaatsvinden of lijkt er iets mis te gaan met de informatiebeveiliging of een specifieke bedrijfsapplicatie? Ook daarvoor betaalt u de kosten voor systeembeheer, dus daarmee kunnen we u goed van dienst zijn. 

Voordelen in eigen beheer

Benieuwd naar de voordelen van systeembeheer in eigen huis? We zetten er drie voor u op een rij:

  • Direct ter plekke bij storingen
  • ICT-kennis in huis
  • Onafhankelijk van derden

Direct ter plekke bij storingen

Zodra zich een storing voordoet bent u meteen ter plekke als u het systeembeheer in eigen huis doet. U kunt meteen in actie komen, zonder dat u daarvoor eerst een externe systeembeheerder hoeft te bellen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de medewerker in kwestie de expertise en ervaring heeft om het probleem vakkundig te verhelpen. 

ICT-kennis in huis

Door het systeembeheer niet uit te besteden ontwikkelt u de ICT-kennis in eigen huis. Het verplicht uw medewerker(s) om zich te verdiepen in belangrijke systemen en ontwikkelingen daarvan. Dat voorkomt dat u de expertise en ervaring mist als er een keer iets aan de hand is. 

Onafhankelijk van derden

Door het systeembeheer niet uit te besteden aan ICT bedrijven wordt u daarvan niet afhankelijk. Een prettig idee, omdat u niet te maken kunt krijgen met veranderingen of zelfs faillissementen bij die organisaties. Houd er wel rekening mee dat eigen medewerkers met ICT-kennis natuurlijk kunnen vertrekken. 

Voordelen systeembeheer uitbesteden

Benieuwd naar de voordelen om kosten voor systeembeheer te maken door dat uit te besteden aan externe specialisten? We zetten er opnieuw drie voor u op een rij:

  • Meer handen vrij voor core-business
  • Continuïteit: professionele ondersteuning
  • Expertise van specialisten in systeembeheer

Meer handen vrij voor core-business

Met de kosten voor systeembeheer bespaart u kostbare tijd en capaciteit. U houdt de handen van uw medewerkers vrij voor de core-business. Het is op die manier een investering in meer productiviteit en tijd waarin u kunt werken aan projecten voor klanten of andere interne ontwikkelingen. Vooral als de complexiteit van de systemen toeneemt kan dit veel tijd besparen, die medewerkers anders moeten besteden om zich daarin te verdiepen. 

Continuïteit: professionele ondersteuning

Wordt uw eigen ICT-specialist (langdurig) ziek of besluit die te vertrekken? Dat kan grote gevolgen hebben voor uw systeembeheer, omdat er niemand meer beschikbaar is. Daar heeft u geen last van als u uw expertise en ervaring inkoopt bij ICT bedrijven. U kunt uw systeembeheer uitbesteden om de continuïteit te waarborgen, zodat er bij ziekte of vertrek een collega beschikbaar is die de lopende zaken meteen voor u kan oppakken. 

Expertise van specialisten in systeembeheer

Door het systeembeheer uit te besteden aan specialisten in Nijmegen en omgeving kiest u automatisch voor extra denkkracht en creativiteit. We hebben veel ervaring bij verschillende klanten en kennen de nieuwe mogelijkheden van state-of-the-art ICT-oplossingen. We denken intensief met u mee over mogelijkheden.

Systeembeheer in Nijmegen en omgeving

Het uitbesteden van uw systeembeheer in Nijmegen en omgeving biedt dus voor- en nadelen. Wat dit onder de streep voor u betekent hangt af van de grootte van uw organisatie, de ICT-systemen die u gebruikt en de expertise die u zelf in huis heeft of wilt ontwikkelen. We denken graag met u mee over wat u eventueel zelf kunt doen en waar we u bij kunnen ondersteunen. Op die manier kunnen we u uitstekend op maat van dienst zijn met systeembeheer door ervaren specialisten. 

We hebben veel ervaring met de ICT bij bedrijven in de wijde omgeving rond Nijmegen. Daardoor weten we wat er komt kijken bij systeembeheer voor grote en kleinere organisaties. We kennen de problemen waar u tegenaan kunt lopen en met welke oplossingen we op voorhand storingen kunnen voorkomen.

Wilt u meer weten of direct een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00of gebruik het online contactformulier