De ondersteuning voor Windows Server 2008 stopt op 14 januari 2020. Het einde van de ondersteuning geldt voor Windows Server 2008 en voor 2008 R2. Vanaf dat moment komen er geen reguliere beveiligingsupdates meer. Dat betekent dat u risico loopt met uw netwerk, terwijl er betere oplossingen beschikbaar zijn.

Bij Spete hebben we al diverse klanten in Nijmegen en omgeving geholpen met het vernieuwen van hun serverplatform. Sommigen zijn overgestapt naar Microsoft Azure, terwijl anderen inmiddels gebruik maken van Windows Server 2016. We kunnen u daarmee in de beide gevallen goed van dienst zijn. Voor meer veiligheid, betere prestaties en innovatie die nieuwe mogelijkheden biedt. 

Migreren naar Azure: 3 voordelen

Benieuwd wat u kunt doen om voor een nieuw serverplatform te zorgen? Het is mogelijk om te migreren naar Azure. Dat biedt 3 belangrijke voordelen:

 • Innovatie: klaar voor de toekomst
  De ondersteuning voor Windows Server 2008 en 2008 R2 stopt. Dat betekent dat u de Server en SQL Server-applicaties niet langer kunt gebruiken met de bekende ondersteuning. Het is mogelijk om te migreren naar Azure, waarmee u kiest voor belangrijke innovatie. Het moderniseert de applicaties. Wij zorgen ervoor dat u gebruik kunt maken van Azure SQL Database, Azure App Server en Azure IaaS. 
 • Betere beveiliging en compliance
  Migreert u de huidige applicaties naar Microsoft Azure? Het garandeert een betere beveiliging en compliance. Dat betekent dat we u kunnen helpen om geraffineerde cyberdreigingen het hoofd te bieden, dankzij een veilig cloudfundament. Bovendien voldoet u daarmee automatisch aan de belangrijke certificeringen en vereisten op het gebied van compliance. 
 • Kostenbesparing: goedkoper
  De migratie naar Microsoft Azure zorgt in veel gevallen voor een goedkopere oplossing. De kosten voor de infrastructuur dalen, als u gebruik maakt van een groot aantal 2008-servers. Wij berekenen graag het kostenvoordeel en kunnen de beide oplossingen naast elkaar zetten. Op die manier ontdekt u wat voor u de beste keuze is. 

Upgrade naar Windows Server 2016

In plaats van migreren naar Azure liever on-premise upgraden? Wij zorgen ervoor dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van Server-software, inclusief de belangrijke ondersteuning die u daarbij zoekt.

We upgraden de systemen naar Windows Server 2016. Op die manier ontvangt u weer ondersteuning voor de gebruikte software. Inclusief meer innovatie en belangrijke voordelen op het gebied van beveiliging en containers. Het is mogelijk om de beveiligingsupdates voor nog eens 3 jaar aan te schaffen, bijvoorbeeld voor de servers die in ieder geval moeten blijven draaien. In de tussentijd is het mogelijk om naar een definitieve oplossing te zoeken. Op die manier zorgen we er hoe dan ook voor dat er een oplossing beschikbaar is.

We kunnen u bij Spete op een aantal manieren van dienst zijn:

 • Beoordelen
  Benieuwd welke apps en serverrollen in Windows Server 2008 of 2008 R2 worden uitgevoerd? Wij doen een analyse per workload, aan de hand waarvan we kunnen aangeven wat de beste keuze is. We leggen uit over de migratie naar Azure en het on-premise upgraden, zodat u daar een goede keuze uit kunt maken. Op die manier weet u goed waar u aan toe bent, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 
 • Migreren
  Klaar om te migreren en zoekt u daarbij naar ondersteuning door een specialist in Nijmegen? We gaan aan de slag met de migratie van uw virtuele machines naar Azure. Of we upgraden naar de nieuwste versie van Microsoft Server, zodat u daar weer inclusief de ondersteuning gebruik van kunt maken. Wij zorgen voor de oplossing waar u naar zoekt, met de professionele begeleiding zoals u die wellicht al van ons kent. 
 • Optimaliseren
  Benieuwd hoe u optimaal gebruik kunt maken van de resources? We brengen het in kaart, afgestemd op de hybride workloads voor optimale kostenbeheersing. Bovendien zorgen we voor beter resourcebeheer en versterken we zowel de beveiliging als de compliance. Een belangrijke update en upgrade voor uw systemen, om daarmee op een veilige manier digitaal te ondernemen.

We gaan er graag voor u mee aan de slag en kunnen op voorhand aangeven wat u van ons kunt verwachten. Aan de hand van een bestaande overeenkomst of om voor het eerst samen te werken. Wij zorgen ervoor dat u online goed beveiligd bent, optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden en dat u daarbij de ondersteuning ontvangt die u zoekt.

Netwerkbeheer in Nijmegen

We zijn uw specialist in netwerkbeheer in Nijmegen en omgeving. Heeft u vragen over het netwerk, over Windows Server of over specifiek gebruik daarvan? We begrijpen dat u wellicht de specifieke technische kennis mist of dat u niet de capaciteit heeft om daar dagelijks mee aan de slag te gaan. In die gevallen nemen we het u graag uit handen, zodat u er in ieder geval niet alleen voor staat. 

Meer weten over de specifieke mogelijkheden voor netwerkbeheer of wat u kunt doen nu de ondersteuning voor Windows Server 2008 en 2008 R2 stopt? Het is belangrijk om daar goed over te laten adviseren. U kunt op die manier het serverplatform vernieuwen. Belangrijk voor de digitale veiligheid van uw organisatie, net als de innovatie en mogelijkheden om daar goed gebruik van te blijven maken. 

Uw serverplatform vernieuwen in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.