Uw glasvezel zakelijk afsluiten om gebruik te maken van de hoogst mogelijke en uiterst betrouwbare internetsnelheid? Dat is een uitstekende keuze, mits u goed let op een aantal belangrijke tips. Is de verbinding bijvoorbeeld overbooked of non-overbooked? En wat is de snelheid waar u gegarandeerd op kunt rekenen?

We zijn gespecialiseerd in zakelijk internet in Nijmegen en omgeving. We verzorgen internetverbindingen op basis van glasvezel en op basis van VDSL, waarmee we garanderen dat u daar zonder problemen gebruik van kunt maken. Als we glasvezel zakelijk aanleggen vertellen we in klare taal over de belangrijke technische termen, zodat u niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Wat is glasvezel voor zakelijk gebruik?

Wat is glasvezel voor zakelijk gebruik? De verbindingssnelheid hangt af van uw wensen, maar ligt doorgaans tussen de 20 Mbit en 20 Gbit per seconde. Grote organisaties vragen om de hoogste snelheden, terwijl kleinere bedrijven en klanten voldoende hebben aan een meer voordelige keuze.

Het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs moeten kunnen rekenen op betrouwbaar internet. Betrouwbaar voor iedere gebruiker en met voldoende snelheid om allemaal video te kunnen streamen, telefoongesprekken te voeren en in korte tijd grote bestanden te downloaden. Alleen op die manier is het glasvezel goed geschikt voor zakelijk gebruik.

Glasvezel voor zakelijk gebruik: 3 belangrijke tips

Gebruikt u VDSL internet en wilt u overstappen naar glasvezel? Wij helpen u er graag bij, bijvoorbeeld aan de hand van onderstaande tips:

  • Welke snelheid kunt u verwachten?
  • Overbooked of non-overbooked glasvezel
  • Kosten: kijk onder de streep

Welke snelheid kunt u verwachten?

Glasvezel is er in tal van verschillende snelheden. De techniek is standaard snel, maar er bestaan grote verschillen. Met een 20 Mbit/s verbinding kunt u als zelfstandige goed uit de voeten, maar het is veel te weinig om met een aantal medewerkers tegelijkertijd in HD video te streamen of om grote bestanden uit te wisselen met verschillende belangrijke klanten.

Kijk goed naar de snelheid waar u gebruik van kunt maken en houd rekening met minimaal 20Mbit/s per gebruiker. Op die manier voorkomt u dat de snelheid niet hoog genoeg is, waardoor het lastig blijkt om effectief samen te werken.

Tip: denk na over het gelijktijdig gebruik van de internetverbinding door de verschillende gebruikers. Werkt u met gemiddeld 10 personen tegelijk aan uitdagende opdrachten? Ga dan uit van die 10 personen, in plaats van het werknemersbestand met 30 personen die vooral parttime aan de slag zijn.

We adviseren grote organisaties over zakelijk glasvezel. Hierbij kijken we zowel naar de downloadsnelheid die wordt aangeboden als de uploadsnelheid die u kunt verwachten. Uploaden is minstens zo belangrijk als downloaden, bijvoorbeeld als u grote bestanden wilt versturen en wilt delen. 

Overbooked of non-overbooked glasvezel

Een belangrijke term voor glasvezel dat u zakelijk gebruikt is ‘overbooked’. Of non-overbooked, wat voor de meeste bedrijven de beste keuze is.

Een overbooked-glasvezelverbinding wordt gedeeld met andere bedrijven die daarop zijn aangesloten. Dat is een meer voordelige optie, maar kan de snelheid in de weg zitten. Afhankelijk van het gebruik van anderen zal de beschikbare snelheid hoger of lager zijn.

Tip: aan de aanbieding herkennen of er sprake is van een overbooked glasvezelverbinding? Dit wordt aangeduid met 1:10, 1:20, 1:30, etc. Het tweede getal staat dan voor het aantal bedrijven dat de verbinding deelt.

U kunt als alternatief gebruik maken van non-overbooked glasvezel voor zakelijk gebruik in Nijmegen. De verbinding is dan alleen voor uw organisatie beschikbaar, zodat u de snelheid met niemand anders hoeft te delen. Het is een duurdere optie, maar die draagt wel bij aan de betrouwbare manier waarop u daar zelf mee kunt werken. 

Kosten: kijk onder de streep

Tenslotte is het belangrijk om goed te kijken naar de kosten voor het glasvezel internet dat u zakelijk gebruikt. Soms vallen de kosten aanzienlijk hoger uit dan vooraf voorgespiegeld. Dat kan liggen aan de verschillen tussen aanbieders, maar ook aan de manier van aanbieden, de kwaliteit, zekerheid en eventuele support die er wordt aangeboden.

Wij verzorgen het glasvezel zakelijk voor veel bedrijven in Nijmegen en omstreken. Dat doen we altijd op basis van een duidelijke offerte, zonder verrassingen in de prijs. We leggen uit over eventuele extra kosten om alles aan te sluiten of om andere wijzigingen in de systemen door te voeren. We gaan op die manier uit van het kant-en-klaar integreren binnen uw organisatie, zodat u daar meteen gebruik van kunt maken. We voorkomen vervelende verassingen over de prijs, zodat u in plaats daarvan goed weet waar u aan toe bent. 

Glasvezel zakelijk laten aanleggen in Nijmegen

aUw glasvezel zakelijk laten aanleggen in Nijmegen of omgeving? We hebben veel ervaring met deze verbindingen, zodat we u daarmee uitstekend van dienst kunnen zijn. En twijfelt u nog over het gebruik van glasvezel of ADSL voor zakelijke toepassingen? Ook daarmee hebben we veel ervaring, zodat we u er goed over kunnen uitleggen. Het is de makkelijkste manier om een vergelijking te maken, inclusief het expert-advies door specialisten die er iedere dag mee werken. 

Zakelijk gebruik maken van glasvezel in Nijmegen of omgeving of heeft u daar specifieke vragen over? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.