Een specialist voor netwerkbeheer met Windows Server 2016 gezocht? Wij hebben de expertise en ervaring waar u naar zoekt. Met Windows Server 2016 en andere edities van deze software. Zodat we het systeem- en netwerkbeheer in Nijmegen en omgeving voor u kunnen verzorgen.

Benieuwd welke thema’s er belangrijk zijn voor netwerkbeheer met Windows Server, zodat u zich beter kunt verdiepen in waar we voor u aan werken? We zetten de thema’s op een rij en kunnen u daar vrijblijvend veel meer over vertellen. 

Belangrijke thema’s voor netwerkbeheer met Windows Server 2016

Dit zijn de belangrijke thema’s voor netwerkbeheer met Windows Server 2016:

  • Active Directory
  • Domain Name System: verbinden met internet
  • Dynamic Host Configuration Protocol
  • Werkstations
  • Schijvenbeheer
  • Schijfruimte beschikbaar stellen
  • Werkstations met de WDS uitrollen
  • OU’s en gebruikers
  • Printers in het netwerk

Active Directory

We gaan voor u aan de slag met Active Directory. We richten ons bijvoorbeeld op de eerste Domain Controller in het domein en de Member Servers die belangrijk zijn voor het volledige systeem. Bovendien hebben we aandacht voor de fouttolerantie van Active Directory Domain Services, zodat u daar op een betrouwbare manier gebruik van kunt maken. 

Domain Name System: verbinden met internet

Belangrijk voor uw verbinding met internet is het Domain Name System (DNS). Wellicht kent u die term van een website of intranet waarvoor u gebruik maakt van hosting. We zijn gespecialiseerd in het Domain Name System, wat daarbij komt kijken en hoe we dat op de juiste manier voor u moeten instellen. Bovendien gaan we aan de slag met DNS-zones en kunnen we uw LAN met het internet verbinden.

Tip: op zoek naar een innovatief alternatief voor een LAN? Dankzij geavanceerde clouddiensten zijn er andere oplossingen beschikbaar voor uw organisatie. 

Dynamic Host Configuration Protocol

Belangrijk voor netwerkbeheer met Windows Server 2016 is bijvoorbeeld het Dynamic Host Configuration Protocol. We leggen u daar graag over uit en gaan er voor u mee aan de slag. We hebben daarbij bijvoorbeeld aandacht voor de scope-eigenschappen en het in gebruik nemen. Wij richten ons op de techniek, terwijl we u in duidelijke taal kunnen uitleggen waar we aan werken. 

Werkstations

Netwerkbeheer met Windows Server gaat onder andere over werkstations in het netwerk. Op die werkstations kunnen we Windows 10 of een andere versie installeren. Bovendien kunnen we de werkstations lid maken van het domein, zodat die worden opgenomen in het netwerk. We richten ons op de Computer-accounts in Active Directory, waardoor de onderlinge samenwerking goed verloopt. 

Schijvenbeheer

Rondom het schijvenbeheer zijn diverse begrippen van belang. We leggen u er graag over uit, bijvoorbeeld als het gaat om de serverschijven, de Disk-tools, Disk-quota, de harde schijf van het werkstation en hoe we daar gebruik van maken. Bovendien storten we ons op DFS Replication, zodat u het volledig aan ons over kunt laten en we dit op de juiste manier voor u instellen. 

Schijfruimte beschikbaar stellen

We stellen voldoende schijfruimte beschikbaar om daarmee te kunnen werken. Dankzij Shares, die we aanmaken, kunnen aanpassen en weer kunnen verwijderen als dat nodig zou zijn. Bovendien richten we ons hierbij op netwerkverbindingen en gaan we aan de slag met Shadow Copies of Shared Folders, zodat u goed gebruik kunt maken van de mogelijkheden in Windows Server 2016. 

Werkstations met de WDS uitrollen

We zullen werkstations met de WDS uitrollen, nadat we de installatie en configuratie van de WDS hebben verzorgd. Bovendien kunnen we de Boot- en Install-image van Windows 10 installeren, zowel lokaal als over het netwerk. We maken een Capture-image van een Install-image van een modelwerkstation, zodat we daar vervolgens goed gebruik van kunnen maken. 

OU’s en gebruikers

Binnen het netwerkbeheer met Windows Server 2016 gaan we aan de slag met OU’s en gebruikers. Bijvoorbeeld voor de user-accounts in OU’s en de overige accounts die er nodig zijn om er goed mee te kunnen werken. We stellen een apart user-account in voor de ICT-beheerder, zodat wij of een interne medewerker daar optimaal gebruik van kan maken om het netwerk te beheren. 

Printers in het netwerk

Tenslotte richten we ons op de printomgeving in het netwerk, zodat u vanaf iedere locatie voortaan een afdruk kunt maken op (één van) de printers. We zorgen voor de printomgeving in een Windows Server 2016-netwerk en kunnen daar een Network Enabled-printer voor u in opnemen. Bovendien kunnen we Print Jobs beheren en de printer publiceren in AD. 

Specialisten in netwerkbeheer in Nijmegen en omgeving

We zijn uw ervaren specialisten voor netwerkbeheer, bijvoorbeeld met Windows Server 2016. Het is een van de softwarepakketten die we tot in de puntjes beheersen en waar we regelmatig mee werken voor klanten in Nijmegen en omgeving. We kunnen de software gebruiken om een nieuw netwerk op te zetten en hebben de juiste kennis om het beheer van u over te nemen als u daar behoefte aan heeft. Op die manier zijn we uw specialist in Windows Server 2016 en andere software die u gebruikt voor het beheer van uw netwerk.

We werken voor diverse organisaties in Nijmegen en omgeving, waardoor we te maken hebben met verschillende systemen en configuraties. We adviseren u graag over de mogelijkheden en maken daarbij gebruik van zowel state-of-the-art innovatieve oplossingen als handige workarounds om de bestaande systemen niet zomaar over te slaan. Het is de beste manier om te vertrouwen op een professioneel netwerk, dat alle mogelijkheden biedt waar u naar zoekt binnen uw organisatie. 

Wilt u meer weten of direct een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00of gebruik het online contactformulier