Veilig op afstand werken? Dankzij 2-Factor Authentication kunt u remote werken, met dezelfde veiligheid als op kantoor. Er is sprake van een speciale inlogprocedure, waarmee u voorkomt dat anderen zomaar toegang kunnen krijgen tot uw systemen. U voorkomt belangrijke risico’s op het gebied van veiligheid en compliancy, terwijl u een gebruiksvriendelijke oplossing kiest die alle gebruikers begrijpen.

Bij Spete zijn we uw specialist in netwerkbeheer, inclusief belangrijke maatregelen op het gebied van beveiliging. Wij begrijpen aan de andere kant dat dit niet te veel invloed mag hebben op de manier waarop u werkt. Niemand zit te wachten op ingewikkelde wachtwoorden die elke paar maanden moeten veranderen. Veel makkelijker is het om gebruik te maken van 2-Factor Authentication, waarmee u toch zorgt voor de belangrijke stappen voorwaarts op het gebied van beveiliging.  

En benieuwd waarop dit juist nu belangrijk is? Onlangs nog werd de gemeente Lochem getroffen door een RDP-aanval. Dit kostte de gemeente zo’n 200.000 euro, terwijl de aanval makkelijk afgeslagen had kunnen worden. Een brute force-aanval zoals die werd gebruikt heeft geen kans van slagen als u gebruik maakt van 2-Factor Authentication, waarmee het systeem zich eenvoudig terugverdient zodra u te maken krijgt met een vergelijkbare aanval.

Wat is 2-Factor Authentication?

Nog geen ervaring met 2-Factor Authentication, maar wel benieuwd wat dit inhoudt en hoe dit de beveiliging van uw netwerk in Nijmegen en omgeving verbetert? We leggen het uit aan de hand van 4 belangrijke eigenschappen:

 • Authenticatie in minimaal 2 stappen
  Een wachtwoord is niet langer voldoende, ook niet inclusief cijfers, hoofdletters of andere leestekens. Iemand krijgt pas toegang na het invoeren van een wachtwoord én de bevestiging vanaf een tweede apparaat, zoals een smartphone of een tablet. 
 • Veilige apparaten krijgen toegang
  Geef alleen apparaten toegang die voldoen aan de belangrijke eisen op het gebied van veiligheid. 
 • Controle per gebruiker en apparaat
  Dankzij policies per gebruiker en per apparaat heeft u de controle over wie er wel of geen toegang krijgt, zelfs op basis van contextuele factoren. 
 • Toegang op afstand
  Dankzij 2-Factor Authentication krijgen gebruikers toegang op afstand, met dezelfde beveiliging als wanneer ze fysiek naar kantoor zouden komen om daar in te loggen. 

Het gebruik van 2-Factor Authentication combineert een wachtwoord met een bevestiging op een vertrouwd apparaat. Dat is bijvoorbeeld een smartphone of een tablet, die voldoet aan de eisen die u daaraan stelt. Uiteraard kunnen we u daarbij begeleiden, zoals we dat ook doen voor andere bedrijven in Nijmegen. 

Pas op het moment dat gebruikers op hun smartphone of een ander apparaat aangeven dat ze het zelf zijn krijgen ze toegang tot de systemen. Dit voorkomt dat iemand van buitenaf toegang kan krijgen door een wachtwoord te hacken of daarvoor een brute force-aanval uit te voeren. 

Remote werken: toegang op afstand

Remote werken heeft de toekomst, zodat u en uw medewerkers niet meer gebonden zijn aan de fysieke locatie op kantoor. In plaats daarvan kunt u werken op afstand, met dezelfde beveiliging als op kantoor.

Het remote werken met 2-Factor Authentication biedt de volgende belangrijke voordelen:

 • Beperk veiligheids- en compliancy-risico’s
  Een RDP-aanval zoals bij de gemeente Lochem is slechts één van de voorbeelden waar u mee te maken kunt krijgen. Organisaties zijn kwetsbaar, als ze hun systemen beveiligen met slechts een wachtwoord. Zelfs een sterk wachtwoord kunnen aanvallers kraken of raden, waarmee ze ongemerkt kunnen binnendringen. Dankzij 2-Factor Authentication is het kraken van een wachtwoord niet meer voldoende, waarmee u de beveiliging enorm kunt verbeteren.
  Bovendien voldoet u aan belangrijke wet- en regelgeving op het gebied van databescherming, omdat anderen hier niet zomaar meer toegang toe kunnen krijgen. 
 • Verbeter de ervaring van gebruikers
  Gebruikers zitten net als u niet te wachten op ingewikkelde wachtwoorden met hoofdletters, cijfers en leestekens. Vooral wanneer u het wachtwoord iedere paar maanden dient te veranderen leidt dit tot frustratie. Veel gebruiksvriendelijker is het om een tweede laag toe te voegen aan de beveiliging. Dankzij 2-Factor Authentication blijft het wachtwoord gebruiksvriendelijk, en zorgt validatie op een smartphone of een ander apparaat voor de gevraagde extra beveiligingslaag. 
 • Oplossing die met uw bedrijf meegroeit
  Bij Spete kunnen we u de 2-Factor Authentication op een voordelige manier aanbieden. Het is niet nodig om meteen een grote investering te doen, omdat de oplossing met uw bedrijf meegroeit. We bieden het op een flexibele manier aan, zodat ook kleinere organisaties in Nijmegen en omgeving daar op een interessante manier gebruik van kunnen maken. Altijd met de hoogst mogelijke graad van beveiliging, ook als u er voorlopig alleen op kleine schaal gebruik van wenst te maken. 

2-Factor Authentication voor uw bedrijf

Benieuwd naar de mogelijkheden van 2-Factor Authentication voor uw bedrijf en hoe we daar andere bederijven in Nijmegen al mee helpen? We brengen de huidige beveiliging graag voor u in kaart, mét aandacht voor de risico’s die u nu loopt. Vervolgens geven we u graag aan wat de mogelijkheden zijn om de beveiliging te verbeteren, zonder dat dit de gebruiksvriendelijkheid in de weg hoeft te zitten. In plaats daarvan kunnen gebruikers op een veilige en eenvoudige manier inloggen, terwijl u kwaadwillenden buiten de deur houdt. Een uitstekende keuze voor uw bedrijf in Nijmegen, om op een toegankelijke manier aan de slag te gaan met 2-Factor Authentication. 

Wilt u gebruik maken van 2-Factor Authentication in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.