Voor uw zakelijke internetverbinding op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Glasvezel heeft z’n intrede gedaan en is ook zakelijk inmiddels een uitermate betrouwbare en degelijke oplossing. Steeds meer van onze klanten stappen over van VDSL en ADSL naar glasvezel. Dat doen ze voor de hogere snelheden die er beschikbaar zijn, maar ook vanwege de andere voordelen die deze nieuwe technologie te bieden heeft.

Let op: wilt u gebruik maken van glasvezel voor zakelijk internet? Het is uiteraard belangrijk dat deze aansluiting beschikbaar is voor uw bedrijf. We kunnen dat eenvoudig voor u nagaan, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

De internetverbinding is voor veel bedrijven onmisbaar. En sterker nog, een goede verbinding draagt bij aan betere productiviteit. Investeringen in internetverbindingen verdienen zich normaal gesproken snel terug. Bovendien heeft u met glasvezel de mogelijkheid om internet en telefonie te combineren, om daar op een intensieve en toch volledig betrouwbare manier gebruik van te maken. 

Voordelen van zakelijk internet via glasvezel

Benieuwd naar de voordelen van zakelijk internet via glasvezel? We zetten de 3 belangrijkste voor u op een rij:

  • Klaar voor de toekomst
  • Hoge uploadsnelheid
  • Modulair en schaalbaar

Klaar voor de toekomst

Met uw bedrijf wilt u graag vooruit kijken, ook als het gaat om de internetverbinding die er beschikbaar is. Vooral op het moment dat u nadenkt over nieuwe technologieën en oplossingen is het belangrijk dat u daar de komende jaren goed gebruik van kunt maken. Dat voorkomt dat u over een paar jaar opnieuw een keuze dient te maken, met de kosten die daarbij komen kijken.

Glasvezel is een goed voorbeeld van een technologie die uitstekend toekomstbestendig is. Dat geldt in mindere mate voor bijvoorbeeld ADSL en de kabel, waar de rek inmiddels een beetje uit lijkt te zijn. Glasvezel heeft op dit moment een standaardcapaciteit van bijvoorbeeld 1Gbit/s. Het is nu al mogelijk om die snelheid te verhogen naar 10 Gbit/s, waarmee de internetverbinding 10x sneller wordt.

De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar snel op, waardoor er steeds meer bandbreedte beschikbaar komt en het bedrijven lukt om gebruik te maken van hogere snelheden. De nieuwe technologie staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen. De kans is groot dat er op termijn nog veel hogere snelheden mogelijk worden, iets dat u met ADSL of met de kabel nooit zou halen. Op die manier is het internet via glasvezel zakelijk snel genoeg om alle toekomstige data uit te blijven wisselen. 

Hoge uploadsnelheid

De downloadsnelheden via ADSL en de kabel zijn de afgelopen jaren flink verhoogd. Snelheden tot 500 Mbit/s zijn geen uitzondering meer, waardoor het zelfs met meerdere personen geen probleem is om daar gebruik van te maken.

De achilleshiel van de zakelijke internetverbinding is meestal de uploadsnelheid. Die valt tegen, omdat die een factoor 8 tot 10 langzamer is dan het downloaden via dezelfde verbinding. Het is een bekend probleem van ADSL en de kabel, waar ook de providers helaas niets aan kunnen doen.

Glasvezel heeft dat probleem niet. De verbinding is beschikbaar op basis van bijvoorbeeld 1 Gbit/s, zowel voor het downloaden als het uploaden. Dat betekent dat het uploaden bij de meeste bedrijven ineens stukken sneller gaat dan wat zij gewend zijn. 

Tip: werkt u veel in de cloud of bent u dat met het bedrijf van plan? Dankzij de hoge uploadsnelheid zijn bestanden daar razendsnel beschikbaar. Glasvezel is de meest interessante keuze, waarmee u nu al profiteert van veel hogere snelheden om bestanden te versturen en in de cloud te plaatsen. 

Modulair en schaalbaar

Het misschien wel belangrijkste voordeel van een zakelijke internetverbinding via glasvezel is de modulaire opbouw daarvan. Het maakt de technologie schaalbaar, zodat u er gebruik van kunt maken op de manier die u voor uw bedrijf wenst.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een voordelig abonnement voor zakelijk internet via glasvezel te beginnen. Dat is een prima basis, waarmee u zelf kunt ervaren hoe hoog de snelheden liggen. Op termijn kunt u ook met uw telefonie overschakelen of is het mogelijk om de snelheid te verhogen. We kunnen u daar stap-voor-stap mee helpen, waardoor het niet nodig is om in één keer over te stappen.

Tip: uiteindelijk met alle systemen over naar glasvezel? U kunt hier gebruik van maken voor uw internet, voor IP-VPN, voor VoIP en bijvoorbeeld alarmsystemen en PIN-systemen. Op die manier is glasvezel geschikt voor allerlei toepassingen, waar we u natuurlijk graag meer over vertellen. 

Zakelijk internet via glasvezel: ook voor de telefoonlijn

Zakelijk internet via glasvezel is er om gebruik te maken van het internet, net als een slimme telefoonoplossing. Dat gaat bijvoorbeeld via VoIP, waarbij we er met een virtuele telefooncentrale voor kunnen zorgen dat er allerlei handige functies bij kunt krijgen. Denk aan het doorschakelen, een keuzemenu en bijvoorbeeld de garantie dat de telefoon altijd over gaat bij collega’s, zodat er iemand beschikbaar is als er een klant belt.

Twijfel u over ADSL voor zakelijk gebruik of de overstap naar glasvezel? We vertellen u graag meer over de beide mogelijkheden en hoe u daar binnen uw bedrijf gebruik van kunt maken. Op die manier bent u klaar voor de toekomst en profiteert u net als onze andere klanten in Nijmegen en omgeving van het beste dat het internet te bieden heeft.

Wilt u gebruik maken van een zakelijke internetverbinding in Nijmegen en omgeving of heeft u vragen over onze ICT diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.