Spete verzorgt het uniform uitrollen van werkplekken

Is uw bedrijf toe aan het vervangen van werkstations of laptops maar ziet u op tegen het vele werk? Werkt u bijvoorbeeld bij KPN of een andere leverancier in de cloud maar beheert deze niet uw lokale apparatuur?  Spete.nl ICT Diensten denkt graag met u mee! Naast het daadwerkelijk leveren van de hardware tegen zeer scherpe tarieven kan Spete u ook ontzorgen op het gebied van de volledige configuratie, documentatie en uitlevering van de werkplekken.

Werkplekconfiguratie zoals u wenst

Afhankelijk van uw wensen configureren wij de werkplekken en verzorgen we de installatie van de door uw gewenste software en instellingen. De werkplekken worden volledig naar wens opgeleverd en indien gewenst voorzien van labels en de juiste documentatie per werkplek. Hiermee bespaart u aardig wat tijd en kosten als het gaat om de inrichting van de werkplekken.

Bedrijfsspecifieke software zoals CRM pakketten en de bijbehorende plug-ins maar ook algemene software zoals Google Chrome, Adobe Reader en bijvoorbeeld Zoom of Microsoft Teams worden in onze configuratieruimte geïnstalleerd en geconfigureerd op de nieuwe werkplekken.

De instellingen en de gewenste configuratie van de applicaties en Windows instellingen worden vooraf gedefinieerd. Onze systeembeheerders monitoren de installatie van de gewenste software en zorgen voor de documentatie van de gewenste gegevens zodat u direct aan de slag kunt op uw nieuwe werkplek.

“Het enige wat uw zelf nog hoeft te doen is de werkplek aan te zetten”

Wij leveren de werkplekken compleet gebruiksklaar op. Desgewenst komen onze systeembeheerders de werkplekken bij u op kantoor ook plaatsen. Het enige wat u of uw collega’s dus zelf nog moeten doen is de werkplek opstarten om aan de slag te kunnen gaan. De installatie en configuratie van de werkplekken gebeurd met grote aantallen tegelijk. Afhankelijk van uw wensen kunnen we de werkplekken provisionen (imagen), klonen of gescript uitrollen. U kunt bij Spete terecht voor de uitrol van 1, 10, 50 of of 100+ werkplekken, netjes geleverd conform afspraak!

Monitoring

Desgewenst kan Spete.nl ook de monitoring van uw werkplekken voor haar rekening nemen. Onze intelligente monitoringsoftware stuurt automatisch meldingen naar onze medewerkers wanneer er actie ondernomen dient te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vol lopen van een harde schijf en/of het missen van belangrijke beveilingsupdates.

Updates en patching

Ook op het gebied van patching staat Spete graag voor uw klaar. Samen met u bepalen we een updatebeleid waarbij de werkplekken (of servers) periodiek geüpdatet worden met de laatste Windows patches en software updates. De software updates worden vooraf door onze systeembeheerders beoordeeld en goedgekeurd. Hiermee voorkomt u dat uw ICT omgeving beveiligingsrisico’s loopt en bent u altijd verzekerd van up to date software en volledige functionaliteiten  van uw systemen. De updates vinden plaats op een tijdstip wat we samen kunnen vast stellen zoals bijvoorbeeld iedere donderdag aan het einde van de middag op een vast tijdstip of bij het uitschakelen van de computer.

Antivirus software

Intelligente antivirussoftware scant uw werkplek op verdachte software en/of netwerkactiviteiten. Eenmaal per week doen we een volledige scan van uw werkstations en/of servers. Hiermee voorkomen we dat uw werkplek geïnfecteerd raakt met ongewenste software, malware of mogelijke virussen. De software rapporteert zich terug via een centrale management die door onze medewerkers dagelijks in de gaten word gehouden.

Meer informatie?

Vrijblijvend meer informatie ontvangen over het uitrollen van werkplekken of heeft u specifieke vragen? Bel met telefoonnummer 024 – 844 01 00 of gebruik ons online contactformulier.

Werkplekken laten configureren via Spete ICT Diensten?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 024 – 844 01 00 of stuur ons een e-mail via onderstaand contactformulier.

  Wat is het uitrollen van werkplekken?

  Wanneer u een werkplek (PC of laptop) koopt in de winkel of bij de distributeur dan is deze voorzien van Windows en van diverse (trial) software welke u vermoedelijk niet gebruikt binnen uw organisatie. De apparatuur loopt qua softwareupdates al enige tijd achter, deze is namelijk niet geüpdatet na de productie, het transport en de tijd die de apparatuur bij de distributeur heeft gelegen.

  U bent erbij gebaat als de PC of laptop voorzien is van de meest recente updates en dat de werkplek voorzien is van de juiste software welke binnen uw bedrijf gebruikt word. Eventueel moet de laptop toegevoegd worden aan het bedrijfsnetwerk ofwel het domein. Alle overbodige software dient verwijderd te worden. Uw bedrijfsapparatuur zal in veel gevallen gelabeld zijn en gedocumenteerd worden als bedrijfseigendom.

  Wanneer u bovenstaande stappen doorlopen heeft is uw werkplek uitgerold ofwel gebruiksklaar opgeleverd. Uw medewerker kan direct aan de slag zonder dat de afdeling systeembeheer nog additionele stappen hoeft te ondernemen.

  Imagen (klonen) of gescript uitrollen?

  Om te voorkomen dat u bij grote hoeveelheden pc’s of laptops al bovenstaande handelingen opnieuw dient uit te voeren zijn er meerdere mogelijkheden.
  Er kan een image (momentopname) gemaakt worden van de configuratie van de pc of laptop. Deze image kunnen we kopiëren naar het volgende werkstation wat veel tijd bespaard.  Alle gegevens worden 1:1 gekopieerd ofwel gekloond. Dit kan echter problemen geven wanneer u apparaat gebonden licenties gebruikt.

  Een andere optie is om uw wensen te programmeren in een script. We maken een procesbeschrijving wat alle stappen welke noodzakelijk zijn om de werkplek naar wens in te richten en dit programmeren we zodat er geen stappen vergeten worden. Alle gewenste software zal geïnstalleerd of verwijderd worden, de juiste gebruikersaccounts worden aangemaakt en de gewenste instellingen worden volledig automatisch weggeschreven.