Benieuwd naar de kosten van VoIP telefonie? De precieze kosten hangen uiteraard af van uw organisatie en hoe u er gebruik van maakt, maar er zijn wel een paar richtlijnen te geven. Op die manier krijgt u een beeld van de kosten waar u rekening mee dient te houden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

VoIP is zakelijk een aantrekkelijke keuze voor steeds meer organisaties. U kunt gewoon gebruik maken van een vast nummer (of een combinatie met mobiele nummers) en een professionele telefooncentrale. Die werkt virtueel, waardoor u veel meer mogelijkheden en voordelen heeft dan met een traditionele centrale. Bovendien bent u goedkoper uit, omdat de VoIP gesprekskosten lager liggen en ook de vaste kosten in veel gevallen niet te vergelijken zijn met een traditionele oplossing. 

VoIP gesprekskosten: hoe werkt de opbouw?

Benieuwd naar de kosten van VoIP telefonie en hoe die zijn opgebouwd? We onderscheiden drie verschillende mogelijkheden, aan de hand waarvan we dit kunnen toelichten:

  • Hosted VoIP
  • VoIP Trunk tarieven
  • Gesprekskosten bij VoIP

Hosted VoIP

Wilt u gebruik maken van Hosted VoIP? Het is een gebruiksvriendelijke oplossing, waarmee we ervoor zorgen dat u daar ook zonder veel technische kennis goed mee kunt werken. Het is standaard een heel complete oplossing, waar u zakelijk uitstekend gebruik van kunt maken. De eenmalige kosten bedragen maximaal een paar tientjes, waarna u bijvoorbeeld een tientje per maand betaalt om er gebruik van te maken.

Binnen Hosted VoIP kunt u gebruik maken van verschillende extra’s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een functie om oproepen in de wachtrij te zetten of om een keuzemenu aan te bieden. Daarvoor kunnen extra kosten berekend worden, afhankelijk van de provider die u kiest. Dat geldt ook voor het opnemen van gesprekken en bijvoorbeeld een fax-box of andere extra’s.

Tip: wilt u de VoIP tarieven vergelijken? Het is belangrijk om goed te kijken naar de inbegrepen extra’s en functionaliteiten. Tenminste, als u die allemaal nodig heeft natuurlijk. 

VoIP Trunk tarieven

Heeft u al een eigen telefooncentrale en wilt u gebruik maken van VoIP? Dan is VoIP Trunk wellicht een geschikt oplossing. U kunt daarmee alvast kosten besparen, voordat u overstapt naar Hosted VoIP. Het is een goede tussenoplossing voor veel bedrijven, waarmee u meteen kunt profiteren van lage tarieven om te bellen.

U betaalt voortaan de lage VoIP gesprekskosten, zonder dat u de oude centrale meteen dient te vervangen. We zorgen ook in dit geval voor maatwerk, maar u kunt rekenen op enkele tientjes aan aansluitkosten plus ongeveer een tientje per maand om er gebruik van te maken. Houd er rekening mee dat het standaard gaat om een aantal spraakkanalen. Indien u er daar meer van nodig heeft is het mogelijk om de dienst uit te breiden. Op die manier stelt u eenvoudig een oplossing samen die goed past bij de wijze waarop u ermee wilt werken. 

Tip: wilt u uw huidige telefoonnummer behouden of een nieuw nummer aanvragen? Dat kan tegen een meerprijs, net als wanneer u gebruik wilt maken van andere extra’s.

Gesprekskosten bij VoIP

Bent u binnen de VoIP tarieven die u wilt vergelijken vooral benieuwd naar de gesprekskosten? Die hangen af van de provider die u kiest. Gemiddeld genomen gaat het om zo’n €0,07 aan starttarief. Daarna betaalt u naar vaste nummers bijvoorbeeld €0,02 per minuut en naar mobiele nummers in Nederland €0,08 per minuut. 

Belt u veel met Belgische nummers of met Duitse en Franse nummers? De tarieven daarvoor bedragen zo’n €0,07 per minuut. Bellen naar Italië, Oostenrijk en Spanje is met zo’n €0,12 tot €0,15 per minuut wat duurder. Bellen naar de Verenigde Staten is met €0,07 per minuut vergelijkbaar met gesprekken naar de landen om ons heen. 

Uiteraard kunnen we u aan de hand van uw specifieke wensen en voorkeuren goed aangeven wat er mogelijk is en wat daar de kosten van zijn. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan en zorgen we ervoor dat u dankzij VoIP en de lage tarieven eenvoudig kunt besparen op de kosten voor telefonie. 

VoIP tarieven vergelijken

Wilt u VoIP tarieven vergelijken en bent u benieuwd waarop te letten? Het is vooral belangrijk om goed te letten op de combinatie van starttarief en gesprekskosten, in combinatie met de kosten voor het abonnement. Pas onder de streep kunt u de verschillende kosten voor VoIP met elkaar vergelijken. Dat voorkomt dat u hoge gesprekskosten betaalt bij een goedkoop abonnement of andersom.

We zijn gespecialiseerd in VoIP telefonie, zowel om dit aan te leggen als om u uit te leggen hoe u daar binnen uw organisatie nog slimmer of beter gebruik van kunt maken. We kennen de verschillende providers en weten wat daar de mogelijkheden zijn. Daarnaast hebben we veel ervaring met de hardware die u nodig heeft, om u ook daarover goed te kunnen adviseren.

We leggen u graag uit hoe u met de organisatie kunt overstappen naar VoIP, wat daar de tarieven en kosten voor zijn en hoeveel u uiteindelijk kunt besparen. En bent u benieuwd hoe dat gaat met de telefoons die u nu gebruikt en hoe u zowel vaste als mobiele telefonie kunt blijven gebruiken? Dat zijn allemaal zaken die we u goed kunnen uitleggen. We hebben ervaring bij veel verschillende bedrijven, zodat we u aan de hand daarvan kunnen laten zien wat de mogelijkheden zijn en op welke kosten u moet rekenen.

Wilt u meer weten over het gebruik van VoIP, over de gesprekskosten of de andere kosten die u met uw organisatie zal maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.