Op zoek naar een Microsoft Office 365 specialist in Nijmegen en omgeving? Wij helpen bedrijven naadloos over te stappen naar dit pakket in de cloud. Ideaal om op kantoor, thuis, bij de klant op locatie en thuis mee te kunnen werken.

Dankzij een naadloze overstap naar Office 365 kan iedereen zoveel mogelijk door blijven werken, terwijl u de organisatie klaar maakt voor de toekomst. Wij werken aan de hand van een duidelijk stappenplan voor de migratie en maken een implementatieplan waarmee u aan de slag kunt, zodat verschillende afdelingen en alle gebruikers daar netjes bij betrokken zijn. 

Tips voor de migratie met een Office 365 specialist

Benieuwd naar de manier waarop we werken en hoe u met een paar tips kunt zorgen voor een naadloze migratie naar Office 365? Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Bepaal het beleid voor Office
  • Betrek ook de communicatieafdeling
  • Bespreek trainingen en afspraken met de HR-afdeling
  • Maak ambassadeurs van eindgebruikers

Bepaal het beleid voor Office

Heeft u zelf (nog) geen Microsoft Office 365 specialist in dienst? Dat is niet erg, als u maar wel nadenkt over het juiste beleid om hier gebruik van te maken. Denk na over de manier waarop Office gebruikt gaat worden. Is het belangrijk om te werken met OneDrive voor Bedrijven in plaats van WeTransfer of Dropbox? Pas als dit in de organisatie goed duidelijk is lukt het om daar de mogelijkheden vanuit Office 365 netjes op af te stemmen.

Probeer toe te werken naar een duidelijke handleiding, zodat alle medewerkers op de juiste manier gebruik maken van Office. Dat verbetert de veiligheid, de duidelijkheid en voorkomt problemen met de migratie naar het nieuwe systeem in de cloud. 

Tip: zoekt u naar een stappenplan voor de migratie naar Office 365? Wij kunnen dat aanbieden, inclusief suggesties om beleid op te stellen aan de hand waarvan medewerkers met het pakket aan de slag kunnen. 

We zijn uw Microsoft Office 365 specialist in Nijmegen en omgeving, waardoor we van diverse andere organisaties weten hoe zij daarmee werken. Daarover vertellen we u graag meer, zodat u ook uw medewerkers duidelijk kunt maken hoe ze hier in de toekomst het best mee om kunnen gaan. 

Betrek ook de communicatieafdeling

Wilt u het stappenplan voor de migratie naar Office 365 goed uitvoeren? Dan is het verstandig om in een vroeg stadium ook de communicatieafdeling te betrekken. Zij hebben de mogelijkheid om medewerkers hierover te informeren, weten hoe ze de informatie het best kunnen aanbieden en wie er daarin belangrijk zijn.

Tip: meer medewerkers enthousiast maken? Vraag de communicatieafdeling om af en toe handige tips te delen. Leuke tips & tricks, waarmee het lukt om slimmer gebruik te maken van de functies die beschikbaar zijn in bijvoorbeeld Word, Excel en in PowerPoint.

Vanuit de communicatieafdeling is het verstandig om al voor de migratie informatie te verstrekken. Garandeer op die manier dat het niet als een verrassing komt. Door er in plaats daarvan voor te zorgen dat medewerkers op de hoogte zijn kunnen zij systemen voorbereiden en zich zelf alvast instellen op de overstap die er plaats gaat vinden. 

Bespreek trainingen en afspraken met de HR-afdeling

De communicatieafdeling speelt op voorhand een belangrijke rol, terwijl dat na de migratie verschuift naar de HR-afdeling. Zij zijn de uitgelezen kandidaat om aan de slag te gaan met trainingen en afspraken. Zij kunnen aangeven wie hiervoor in aanmerking komt en welke medewerkers je specifieke trainingen zou moeten geven. Op die manier zorg je ervoor dat iedereen op de hoogte raakt van de belangrijke vooruitgangen en de nieuwe mogelijkheden die er dankzij Office 365 ontstaan.

Tip: weet je niet goed welke nieuwe mogelijkheden het pakket in de cloud biedt? We leggen je het graag uit als Microsoft Office 365 specialist in Nijmegen en omgeving. Vraag ons naar de mogelijkheden, dan zorgen we graag voor de waardevolle input die de HR-afdeling goed kan gebruiken. 

Maak ambassadeurs van eindgebruikers

Tenslotte is het, zoals bij iedere migratie, heel belangrijk om daar al in een vroeg stadium zoveel mogelijk eindgebruikers bij te betrekken. Maak ze onderdeel van de plannen en zorg ervoor dat ook zij een stem hebben in de keuzes die er worden gemaakt.

Met name door die verantwoordelijkheid voor keuzes die er worden gemaakt raken medewerkers betrokken bij de plannen, waardoor de weerstand zal afnemen. Het is een belangrijke stap in een soepele migratie naar Office 365, aan de hand van een implementatieplan of een stappenplan voor de hele organisatie.

Zodra medewerkers zich betrokken voelen is de kans een stuk groter dat ze enthousiast aan de slag gaan met de taken die er liggen en de stappen die er genomen moeten worden. Dat komt ook het uiteindelijke gebruik van de nieuwe mogelijkheden ten goede, net als de samenwerking met de communicatie- en de HR-afdeling. Op die manier is het de betrokkenheid door de eindgebruikers die ervoor zorgt dat zij zich gaan gedragen als ambassadeurs en dat we de migratie naadloos kunnen uitvoeren. 

Microsoft Office 365 specialist: naadloze migratie

Op zoek naar een Microsoft Office 365 specialist om het pakket te kopen en daar op een naadloze wijze naar de migreren? We hebben veel ervaring met de overstap bij andere bedrijven in Nijmegen en omgeving. Daardoor weten we goed waar we in de praktijk tegenaan kunnen lopen en wat de uitdagingen zijn waar u als bedrijf mee te maken kunt krijgen. 

Heeft u specifieke vragen voor ons als Microsoft Office 365 specialist in Nijmegen en omstreken? Bel ons op telefoonnummer 024 – 844 01 00, stuur ons een e-mail naar info@spete.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.