ICT onderhoud: minstens zo belangrijk als het opzetten van een nieuwe ICT-infrastructuur of het uitbreiden daarvan. Eenmaal aangelegd of uitgebreid is het belangrijk om het systeem goed te onderhouden, net als het netwerk en bijvoorbeeld de (online) werkplekken. 

Vakkundig onderhoud gaat verder waar het plaatsen en installeren ophoudt, om daar ook op termijn optimaal gebruik van te kunnen maken. Door het systeem regelmatig te onderhouden en ondertussen te monitoren komen eventuele fouten en afwijkingen vlot aan het licht. Dat voorkomt grotere problemen, bijvoorbeeld om de continuïteit van uw bedrijf te garanderen.

Wilt u voorkomen dat er storingen ontstaan door fouten die zich opstapelen en op de hoogte blijven van de werking van de belangrijke systeemonderdelen? Het juiste onderhoud en goede monitoring van uw ICT zijn dan essentieel. We verzorgen dat voor verschillende klanten, waarmee we voorkomen dat zij plotseling voor vervelende problemen komen te staan.

Tip: we zijn gespecialiseerd in zowel periodiek onderhoud als doorlopende monitoring. We houden het netwerk, de systemen en de werkplekken in de gaten of plegen regelmatig onderhoud om vervelende problemen te voorkomen. 

Specialisten voor systeem-, netwerk- en werkplekbeheer

Benieuwd welke onderdelen onderhoud nodig hebben? Het gaat bijvoorbeeld om:

Systeembeheer

De systemen waarmee u werkt hebben regelmatig updates nodig. Het is een belangrijke taak binnen het ICT onderhoud, waarmee we garanderen dat de software en hardware zonder problemen blijft werken. Wij werken wat er na verloop van tijd nagekeken moet worden en gaan daar graag voor u mee aan de slag. Dat doen we op basis van een SLA of zodra u het nodig vindt. Op die manier zorgen we er met het ICT onderhoud voor dat u de systemen zonder problemen kunt blijven gebruiken.

Tip: direct op de hoogte van eventuele storingen of dreigende problemen? Met monitoring houden we alles goed in de gaten en slaan we alarm zodra er wat mis dreigt te gaan. 

Netwerkbeheer

Geen organisatie kan zonder goed netwerk, dus hoe voorkomt u dat de internetverbinding wegvalt of de interne systemen niet meer goed met elkaar samenwerken? Er kunnen allerlei storingen ontstaan, om het nog niet te hebben over eventuele aanvallen van buitenaf.

Goed ICT onderhoud is ontzettend belangrijk voor uw netwerkbeheer, om daar vol vertrouwen en met maximale zekerheid gebruik van te blijven maken. Het garandeert de goede verbinding, zodat u en uw medewerkers zonder problemen door kunnen blijven werken. Wij helpen te voorkomen dat de verbinding ineens wegvalt en u zonder mogelijkheden komt te zitten. 

Werkplekbeheer

Gebruikt u werkplekken in de cloud met geavanceerde software en systemen? Het juiste onderhoud garandeert tijdige updates en voorkomt dat u met verouderde oplossingen werkt. Bovendien voorkomen we dat er storingen optreden die voorkomen hadden kunnen worden, door goed te kijken naar de huidige staat en eventuele kleine problemen die er zijn ontstaan.

Gebruik ICT onderhoud voor een eenmalige opfrisbeurt of juist om de boel regelmatig in de gaten te houden. Wij zorgen ervoor dat u met ICT kunt blijven werken zoals u dat gewend bent, door er regelmatig de juiste aandacht aan te besteden. 

Onderhoud en monitoring

Benieuwd hoe we u van dienst kunnen zijn met ICT onderhoud in Nijmegen en omgeving? We onderhouden bijvoorbeeld het netwerk, uiteraard op de manier die past bij de wijze waarop u daar gebruik van maakt. Dat betekent dat we er veel of weinig tijd aan kunnen besteden, met een hoge frequentie of door juist af en toe een keer de systemen na te kijken.

We richten ons op de servers en de werkplekken, net als op de applicaties waar u gebruik van maakt. Na ons ICT onderhoud werkt alles weer als nieuw, zodat u daar optimaal gebruik van kunt maken zonder daar zelf omkijken naar te hebben.

Tip: wist u dat steeds meer bedrijven slachtoffer worden van aanvallen met virussen, trojans en bijvoorbeeld ransomware? Tijdens het ICT onderhoud richten we ons graag op uw firewall en antivirussoftware. Op die manier garanderen we de goede werking daarvan, om veilig te kunnen blijven werken.

En wilt u aanpassingen aan het systeem laten uitvoeren of wilt u ervoor zorgen dat we snel reageren op incidenten die er plaatsvinden? Het zijn allemaal zaken die we vanuit het onderhoud voor ICT kunnen verzorgen, waardoor u kunt vertrouwen op een betrouwbare partner. Wij zorgen ervoor dat u de ICT kunt gebruiken zoals u dat gewend bent, door te voorkomen dat er op termijn problemen ontstaan door een gebrek aan onderhoud. 

Specialist in Nijmegen en omgeving

Op zoek naar een specialist in ICT onderhoud in Nijmegen en omgeving? We werken voor veel klanten in deze regio. Dat is zowel in uw als in ons voordeel, omdat we weten met welke uitdagingen u te maken heeft en omdat we de kosten op die manier laag kunnen houden. Wij zorgen ervoor dat uw ICT-systemen in uitstekende conditie blijven of kunnen zelfs de actieve monitoring verzorgen.

Vanuit monitoring zorgen we ervoor dat we de situatie goed in de gaten houden, om het meteen aan te geven als zich een vreemde situatie voordoet. In bepaalde gevallen kunnen we dat meteen oplossen, maar zelfs als dat niet zo is zijn we er wel vlot bij.

Wilt u met het juiste ICT onderhoud voorkomen dat zich op termijn problemen voordoen? Wij voorkomen problemen, terwijl we u daarmee uiteraard op een voordelige en flexibele manier van dienst kunnen zijn. Neem contact (https://spete.nl/contact) met ons op voor meer informatie, dan horen we graag van u.